Tekemistä satoi tai paistoi x 3

Säätiedotusta ei tarvitse katsoa, kun valitsee säävarman aktiviteetin. Suuntaa Turussa vaikka leffateatteriin rentoutumaan tai uimahalliin pulikoimaan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Finnkino Kinopalatsi

Turun The Leffateatteri, Finnkino Kinopalatsi, sijaitsee mukavasti muutaman askeleen päässä Kauppatorilta. Samalla paikalla Kauppiaskadulla on ollut elokuvateatteritoimintaa jo vuodesta 1927, jolloin paikalla aloitti Kinola-niminen teatteri. 

Kun haluat elokuvaelämyksestäsi astetta ylellisemmän, valintasi on Finnkinon premium-sali. iSense-saleissa nautit ylivertaisesta tekniikasta ja leffaherkut voit tilata halutessasi jo ennakkoon lipunoston yhteydessä. Toisen kerroksen aulabaarista saa viiniä, kuohuviiniä ja oluita.

2Impivaaran uimahalli

Kaikille vesipedoille tiedoksi: allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli löytyy Turusta. Impivaaran uimahallin kahdeksassa altaassa on varaa valita missä pulikoi, oli sitten kovan tason uimari tai vielä kellukkeet käsissä. Altaat ja tilat on nimetty Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -klassikkoteoksen mukaan. 

Uintireissuun voi yhdistää myös salitreenin. Uimaan ja kuntosalille pääsee samalla hinnalla, ja altaistakin löytyy monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia esimerkiksi ohjatun vesijumpan ja omatoimisen vesitreenin muodossa. Vedessä peuhaamisen jälkeen maistuu vaikka piispanmunkki tai ruokaisa salaatti kahvila Otavassa.

3Turun pääkirjasto

Turun vuonna 2007 valmistunut pääkirjastokortteli yhdistää modernin uuden siiven myöhäisrenessanssia edustavaan 1800-luvun päärakennukseen. Asmo Jaaksin suunnittelema kokonaisuus on uusi tulkinta instituutiosta nimeltä kirjasto; ennen täällä luettiin ja lainattiin kirjoja, mutta nykyään kirjastossa voi myös käydä kulttuuritapahtumissa, lainata soittimia, tulostaa 3D-tulostimella ja lukea päivän lehtiä pitkästi yli sadalla kielellä. Kirjastokorttelin sisäpihalla on Miina Äkkijyrkän suuri lehmäteos sekä erittäin kiva Café Sirius.  

Kirjastokorttelin sisätiloja voi kuvailla monikerroksiseksi tiedon ihmemaaksi, jossa Jaaksin kiitetty arkkitehtuuri näyttelee tärkeää osaa. Pääkirjastossa kohtaavat sujuvasti kulttuuri, kaupunkilaiset, matkailijat, opiskelijat ja lapsiperheet. 

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?