Tekemistä tammikuussa Turussa x 10

Yhdistä tammikuun päiville kaupunkikulttuurin parhaita puolia, herkuttelua sekä reipasta ulkoilua. Näillä menovinkeillä vuosi starttaa oikein kivasti.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Loppiaisluistelut

Mitäs sitä loppiaisena? Jos tämän talven ekat luistelut ovat vielä luistelematta, loppiaisena kannattaa suunnata Parkin kentälle perinteisiin loppiaisluisteluihin. Tapahtuma on maksuton ja lajikokeilut avoimia kaikille, joten nyt on hyvä syy kaivaa ne luistimet esiin.

Loppiaisluistelut Parkin kentällä 6.1. klo 11–16.

2Kuninkaantien muusikot: Roomalainen oratorio

Tässä loppiaiskonsertissa elämys nousee ihan uudelle tasolle. Kuninkaantien muusikot, barokkiorkesteri, kuoro ja solistit esittävät italialaisen Giacomo Carissimin kaksi roomalaista oratoriota, Oratorio della Santissima Vergine ja Jonas. Esityskokoonpanossa on mukana useita solisteja ja harvinaisia soittimia.

Turun tuomiokirkkossa 6.1. klo 19

3Uudistunut Fontana

Huomasitkos hei, että Fontana on jälleen auki? Turun keskustan yhtä parhainta kahvila-ravintola-hengauspaikkaa olikin jo aikamoinen ikävä. Fontanan uudelle ilmeelle hykertelemme tyytyväisinä menua ja kalusteita myöten. Hyvää kannatti siis odottaa. Käy itse kurkkamaamassa ja fiilistelemässä!

4Kasvitieteellisen puutarhan lepakkonäyttely

Menikö Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan lepakkonäyttely sinulta syksyllä ohi? Näyttely on auki vielä 31.1. asti, joten nyt sinne viimeistään kannattaa mennä.

Lepakkotietäjän työpajassa 18.1. klo 13–14:30 voi tehdä oman mielikuvituslepakon ja valmistaa sille aterian sekä kokeilla lepakkotutkimusvälineitä. Aika hauska!

5MBakeryn kakkubuffa

Kai tiedät jo MBakeryn taivaallisesta kakkubuffasta? Turun MBakery Cafét, eli kauppahallissa sijaitseva Piece of Cake sekä Kauppakeskus Myllyn Take the Cake, kattavat joka perjantai klo 12–18 tarjolle mielettömän herkullisen kakkuvalikoiman.

Ja sitä kakkuahan saa sitten vetää niin paljon kuin jaksaa. Mukava vastaisku alkuvuoden dieetti- ja detox-hömpälle!

6Joulunajan päättäjäiset Luostarinmäellä

"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi." Jep jep! Nuutinpäivänä on aika hyvästellä joulu ja suunnata katse kohti uutta vuotta. 

Joulunajan päättäjäisiä juhlitaan myös Luostarinmäen käsityöläismuseossa 12.1. Eli jos joulukuusi on jo viety veks ja joulukoristeetkin pakattu paikoilleen, lähde naperoiden kanssa museokäynnilleKivan ohjelman lisäksi paikan päällä voi törmätä jopa perinteiseen nuuttipukkiin!

7Linnateatteri: Mieletön illallinen

Oliko uuden vuoden lupauksenasi saada uusia kokemuksia? No, tämä kokemus on nimensä mukaisesti ihan mieletön.

Eli mistä siis kyse? Linnateatterin järjestämä Mieletön illallinen on yhdistelmä omalaatuista illallista ja näyttelijöiden taidonnäytteitä. Kolmen ruokalajin illallisella jännitykseltä sekä naurulta ei voi välttyä, kun tarjoiluhenkilökunnan joukkoon onkin soluttautunut näyttelijöitä.

Mieletön illallinen 16.1. & 17.1. ja 14.3.
​​​​​​​Lue lisää ja varaa liput äkkiä:

8Ruissalon lintukävely

Täten ennustamme, että lintujen bongaus on vuonna 2020 nouseva trendiharrastus. Turun lintutieteellisen yhdistyksen järjestämä talvinen lintukävely Ruissalossa on hyvä mahdollisuus tutustua lajin saloihin. Opastettu retki on maksuton eikä ilmoittautumista tarvita, joten mee ny ihmees!

Ruissalon lintukävely 18.1. klo 10–13.

9Kirjan talon kurssit ja työpajat

Kirjan talo on tiiviisti mukana luomassa Turun omaleimaista kirjallisuuden, lavarunon, lausunnan ja monitaiteellisin vahvistuksin kuplivaa skeneä. Sen kautta voi löytää vaikkapa uuden luovan harrastuksen, samanhenkisiä tyyppejä tai kehittävää ohjelmaa työporukalle.

Tutustu Kirjan talon tarjontaan!

10Turun linnan Peliturnaus

Turun linnan Peliturnaus 25.1. esittelee historiallisia lautapelejä sekä pelaamisen kiehtovaa historiaa. Pelejä on myös mahdollista päästä itse kokeilemaan! Aiempaa pelituntemusta ei tarvitse löytyä, ja vaihtoehtojakin löytyy kaikenikäisille.

Ohjelmassa on myös Turun linnan historiaan löyhästi sidottu miniatyyripeliturnaus ja pöytäroolipeliä. (Huom! Näihin on 15 vuoden ikäraja ja ennakkoilmoittautuminen 10.1. mennessä.)

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Julkaistu | Päivitetty