Turku hemmottelee makuaisteja

Turku on aina ollut vahvasti ruokakaupunki. Jo Juhana Herttua vietti aikoinaan jokaisen foodien unelmaelämää Turun linnassa. Renessanssihovin syömingeissä herkuteltiin tuntikausia ja ruokalajeja oli viittäkymmentä eri sorttia.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kauppahallissa on tunnelmaa

Meren läheisyys on aina tarjonnut kalaa turkulaisten ruokapöytään ja silakka onkin tyypillistä paikallista perinneruokaa. Alueen perinneruokiin lukeutuvat myös saaristolaisleipä, hapanleipä sekä rusinamakkara. Rusinamakkaraa voi vielä löytää Kauppahallin valikoimista. Kauppahalli on turkulaisille rakas paikka, jonne myös matkailijoita vinkataan piipahtamaan. "Hallissa" voi valita maukkaiden lounasvaihtoehtojen joukosta oman lempparinsa, nauttia ihanat leivoskahvit ja tehdä monenlaisia laadukkaita ruokaostoksia. Turun kauppahallin ihastuttavan eurooppalainen tunnelma vie mukanaan.

Vinkki! Tilaa omalle ryhmällesi Visit Turun myyntipalvelusta ruokakierros Miltä Turku maistui ennen ja nyt? Kierroksella pääsee maistelemaan myös herkkuja Kauppahallissa.

Turun Kauppahalli

Turkulainen ravintolatarjonta ihastuttaa

Turku on ylpeä monipuolisesta ravintolatarjonnastaan ja uusien ravintoloiden avajaisia vietetäänkin kaupungissa usein. Ravintolan valinta ei Turussa ole helppoa, sillä vaihtoehtoja niin aamiaiselle, brunssille, lounaalle kuin illallisellekin riittää vaikka millä mitalla. 

Vinkki! Kiss my Turku -verkkokaupasta voi ostaa myös ruokaelämyksiä. Valikoimissa on suositun Food Walk -kortin lisäksi myös houkuttelevia uusia ruokapaketteja. Kokeile vaikka NOOAn maistelumenua tai di Trevin tapasmenua. Entä miltä kuulostaisi neljän ruokalajin kasvisillallinen Hüggessä tai viiden ruokalajin maistelumenu Tårgetissa? Toimii muuten reissukaipuuseen erinomaisesti.

[HÜGGE]
Ravintola Nooa

Turkulaista olutkulttuuria

Turussa on tarjolla myös mukavan rapsakkaa panimokulttuuria. Panimoravintola Koulu on klassikko, joka on Suomen suurimpia ravintolapanimoita. Koulu on muuten toiminut aiemmin oikeana opinahjona. Kaskenmäen panimon tuotteita taas voi nauttia ravintola Uudessa Apteekissa. Apteekin tiloissa on aikoinaan toiminut ihan oikea apteekki. Uusimman tuulahduksen kaupungin olutkulttuuriin tuo naapurustopanimo Kakola Brewing Company. Panimon anniskeluravintola KBC Taproom sijaitsee Kakolanmäellä vanhan vankilan tiloissa.

Vinkki! Visit Turun myyntipalvelusta on tilattavissa ryhmille kaupungin olutkulttuuriin liittyviä kierroksia mm. Hölkyn kölkyn.

Panimoravintola Koulu

Ruokatapahtumia joka lähtöön

Turussa ruokakulttuuri näkyy ympäri vuoden. Upean ravintola- ja kahvilatarjonnan lisäksi kaupungissa järjestetään myös lukuisia erilaisia ruokatapahtumia. Turussa vietetään vuosittain mm. Neitsytperunafestivaalia, Viini- ja Ruokamessuja sekä useita muita herkulliseen ruokaan ja juomaan keskittyneitä tapahtumia kuten Suuret oluet – Pienet panimot, ØlfestVegånia ja Voillá. Keväiset Saaristolaismarkkinat ja syksyisin järjestettävät Silakkamarkkinat keräävät kaupunkilaiset jokirantaan nauttimaan markkinahumusta. Jokivarsi toimiikin tyylikkäänä näyttämönä monille ruokatapahtumille Turussa. Tervetuloa unohtumattomien ruokaelämysten Turkuun!

Vinkki! Jos kaipaat suosituksia esimerkiksi hyvistä lounas- tai illallisravintoloista, niin matkailuneuvonta auttaa mielellään.

Teksti Susanna Pietilä, Eva-Stina Oikia ja Maija Ryyppö. Kuvat Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?