Turkulaista tanssitaidetta x 3

Turun kulttuurielämään kuuluu niin tanssi, teatteri kuin tanssiteatterikin. Tässä poimintoja turkulaisen tanssitaiteen kentältä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Läntinen tanssin aluekeskus

Läntinen tanssin aluekeskus on todellinen tanssin kultasuoni, johon kaikkien tanssista kiinnostuneiden on syytä tutustua.

Sivustolta löytyy kattava kooste alueen tanssitarjonnasta aina yksittäisistä esityksistä erilaisiin tapahtumiin, joten sieltä on helppo kartoittaa kaikki ajankohtaiset tärpit. Lisäksi Läntisen tanssin aluekeskus haluaa nostaa esille erityisesti freelancer-tanssitaiteilijoita ja tukea heidän työtään, mikä on tosi ihailtavaa.

Lisäksi tarjotaan mahtuu matalan kynnyksen tanssitoimintaa erilaisista työpajoista tilausesityksiin. Ja vaikka mitä muuta – kurkkaa itse!

2Aurinkobaletti

Aurinkobaletin kotinäyttämö sijaitsee Aurajoen rannalla, Manillan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa auringonkeltaisessa tehdaskiinteistössä. Täällä nykytanssi elää ja kukoistaa. 

Alkujaan ryhmän teokset edustivat nykybalettia, mutta nykyisin Aurinkobaletti tunnetaan monipuolisena ja korkeatasoisena nykytanssiryhmänä, joka haluaa toiminnallaan korostaa nykytanssin kuuluvan kaikille. Aurinkobaletin taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets, mutta vuosittain päästään kurkistamaan myös vierailevien koreografien teoksia.

3Tanssiteatteri ERI

Tanssiteatteri ERISSÄ tanssi, taide ja musiikki liittyvät lumoaviksi kokonaiselämyksiksi. Teatteri tunnetaan vaikuttavista ja omaperäisistä tanssiteoksistaan myös kansainvälisesti, ja sen perustajilla Tiina Lindforssilla, Lassi Sairelalla ja Eeva Soinilla on näkyvä rooli teoksissa niin tanssijoina, käsikirjoittajina kuin koreografeinakin. Teokset käsittelevät mielenkiintoisia teemoja, jotka osaavat sekä naurattaa että koskettaa. 

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?