Turkulaista tanssitaidetta x 2

Turun kulttuurielämään kuuluvu niin tanssi, teatteri kuin tanssiteatterikin. Tässä poimintoja turkulaisen tanssitaiteen kentältä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Aurinkobaletti

Aurinkobaletin kotinäyttämö sijaitsee Aurajoen rannalla, Manillan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa auringonkeltaisessa tehdaskiinteistössä. Täällä nykytanssi elää ja kukoistaa. 

Alkujaan ryhmän teokset edustivat nykybalettia, mutta nykyisin Aurinkobaletti tunnetaan monipuolisena ja korkeatasoisena nykytanssiryhmänä, joka haluaa toiminnallaan korostaa nykytanssin kuuluvan kaikille. Aurinkobaletin taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets, mutta vuosittain päästään kurkistamaan myös vierailevien koreografien teoksia.

2Tanssiteatteri ERI

Tanssiteatteri ERISSÄ tanssi, taide ja musiikki liittyvät lumoaviksi kokonaiselämyksiksi. Teatteri tunnetaan vaikuttavista ja omaperäisistä tanssiteoksistaan myös kansainvälisesti, ja sen perustajilla Tiina Lindforssilla, Lassi Sairelalla ja Eeva Soinilla on näkyvä rooli teoksissa niin tanssijoina, käsikirjoittajina kuin koreografeinakin.

ERIN teokset käsittelevät mielenkiintoisia teemoja, jotka osaavat sekä naurattaa että koskettaa. Teatterin 30. juhlavuosi 2019 huipentuu säkenöiviin Gaala ERI30 -juhlagaaloihin, jotka esittelevät ERIN näyttämöhelmiä vuosien varrelta. Liisa Ihmemaassa -faneille tiedoksi, että tämä ihana klassikkosatu palaa ERIN ohjelmistoon tällä kertaa jouluisissa tunnelmissa!​​​​​​​

Julkaistu | Päivitetty