Turun kesän bucket list 2021

Mistä kaikesta on Turun kesä tehty? Kokosimme yhteen kesän aktiviteetteja, tapahtumia ja muita kivoja ideoita.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Otetaanpa pieni kertaus, mistä kaikesta on Turun kesä tehty. Ainakin jokirantahengailusta, Kauppatorin mansikoista, uintireissuista ja spontaaneista seikkailuista. Tänä vuonna Turku juhlii Euroopan kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuottaan, mikä näkyy myös erilaisina tapahtumina pitkin kesää.

Tässä tulee Turun kesän bucket list täynnä ideoita ja inspiraatiota!

Huom! Jotkut tämän artikkelin tapahtumista saattavat siirtyä tai peruuntua epävarman koronatilanteen takia. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot kohteen omilta sivuilta, ettei tule suru puseroon.

Kesätapahtumia x 5

Paavo Nurmi Games 7.–8.6. – Legendaarisessa Paavo Nurmi Gamesissa näet livenä ja läheltä, kuinka maailman yleisurheilukärki ottaa mittaa toisistaan Paavo Nurmen stadionilla.

Turku Sea Jazz 30.–31.7. – Jazzia ja merellisyyttä yhdistävä urbaani kaupunkifestivaali on tämän kesän kuumin uutuus. Ruissalon Telakan historiallisen rosoisella alueella kelpaa nauttia jazzin monista muodoista. 

Kesärauha 6.–8.8. – Toivon kipinä Turun festarikesästä elää edelleen! Kesärauha-festivaali siirtyy täksi kesäksi tilavampaan Turun linnan puistoon, missä on 3 x enemmän tilaa festaroida ja fiilistellä keikkoja.

Turun Taiteiden yö 12.8. – Turun Taiteiden yönä keskustassa ja jokirannassa kuhisee kaikenlaista kutkuttavaa ohjelmaa. Kiertele kaupungilla ja nauti kukoistavasta kulttuuritarjonnasta, katutaiteesta ja esityksistä iltamyöhään asti.

Huoneiden kirja 13.–29.8. – Next level taideteos, johon voit kirjaimellisesti astua sisään. Satapäinen taiteilijajoukko muuttaa tyhjillään olevan labyrinttimaisen talon huikeaksi taide-elämykseksi. Tää on siisti!

Pari näyttelytärppiä

WAM – Turun kesän odotetuimpia kulttuuribongauksia on ehdottomasti keramiikka-kuningatar Anu Pentikin näyttely. WAMin näyttelysaleihin luotu tilallinen ja kerronnallinen kokonaisuus esittelee Pentikin uusinta taiteellista tuotantoa. Pentikin vintageastiat ovat tällä hetkellä kuumaa kamaa ja niin on varmasti tämä näyttelykin. 

Anu Pentikin Alussa oli siemen 4.6.–19.9. WAMissa

Turun taidemuseo – Myös Turun taidemuseossa eletään keramiikan kesää, kun museon täyttävät Michael Schilkinin ja Lotta Mattilan keraamiset eläinveistokset. Tästä tykkäävät takuulla myös perheen pienimmät museovierailijat.

Michael Schilkin feat. Lotta Mattila 11.6.–12.9. Turun taidemuseossa

Seikkiksen kesä ei petä

Turun Seikkailupuiston eli Seikkiksen kesä ei kyllä petä! Äksöniä ja leikin elementtejä on aina tarjolla, ja kesäisin puisto järjestää paljon kivaa ohjelmaa lapsille.

Ilmoita vekarat taidepajaan tai -leirille, seikkailuja luvassa niissäkin. Vieressä avautuu koko Kupittaanpuisto aktiviteetteineen. Lintulammikko,  liikennepuisto ja Kupittaan maauimala ovat taattua kesän klassikkokivaa.

Turun seudun parhaat uimarannat

Kaarinan uimarannat – Kaarinan suunnilla kannattaa pulahtaa uimaan, valittavissa on jopa kuusi erilaista. Littoistenjärven uimaranta ainakin ihan suosikkeja.

Saaronniemen uimaranta – Ruissalon kärjessä sijaitseva ranta on ihana paikka. Uimisen lisäksi rannalta voi vuokrata myös SUP-lautoja tai osallistua Aavameren melontaretkelle saaristoon.

Ispoisten uimaranta – Uittamolla kelpaa uiskennella. Täältä löytyy myös koirille oma ranta, joten karvakamut mukaan vaan.

Ekvallan uimaranta – Viihtyisä uimaspotti Satavan saarella. Plussaa myös esteettömyydestä! Tänne on kiva tehdä pyöräretki.

Brinkhallin uimaranta – Viehättävä hiekkaranta Kakskerrassa, upean Brinkhallin kartanon kupeessa.

Kesällä nukutaan puussa

Ruissalon Kylpylä – Kesän elämyksellisimmän majoituskokemuksen tarjoaa Ruissalon Kylpylä. Kylpylän rantakallioilla voi nimittäin yöpyä puiden väliin pingotetuissa tentsile-teltoissa. Riippuva puumajoite on hauska ja tuo hotelliyöhön ripauksen luontoeksotiikaa ja seikkailun makua. Parasta on myös se, että kylpylän mukavuudet kuuluvat hintaan.

 Tutustu Tentsile-majoitukseen Ruissalon Kylpylän sivuilla

Risteilykesä täältä tullaan! 

Viking Linen kyytiin onkin jo ollut ikävä. Turusta kannattaa pyrähtää piknik-päiväristeilylle saaristomeren maisemiin. Lähtö aamulla Turusta, laivanvaihto Maarianhaminassa ja paluu illaksi takaisin Turkuun. Kesän helpoin irtiotto.

Laivalla ei ole kiire minnekään. Syödään, shoppaillaan ja ihan vaan ollaan – kerrankin jossain muualla kuin kotona.

Kilistellään kesälle

Kirkkopuiston terassi – Kesän ajaksi Tuomiokirkkopuisto sekä -tori muuttuvat jälleen valtavaksi yhteisterassialueeksi. Historiallisen hienot puitteet terdelle, eipä siinä! Lähde lounaalle tai aftereille, tai hengaile yömyöhään fiilistellen livemusaa. 

Walo Rooftop Bar & Kuppis Rooftop Bar – Turun kattobaarikaksikko tarjoilee hulppeat maisemat ja hengauspaikat aivan Turun paraatipaikoilla. Hotellien kattojen yllä kelpaa ihailla Turun maamerkkejä lintuperspektiivistä ja kilistellä kesälle cocktail tai mocktail huulilla. Pienet sille! 

Kesäpäivä Naantalissa – tai miksei vaikka koko viikonloppu

Naantalista löytyy kesäseikkailijoille kivaa koettavaa muutamaksi tunniksi, päiväksi tai vaikka kokonaiseksi viikonlopuksi. Vietä mielenkiintoinen museopäivä, kuhertele Rakkaudenpolulla ja kiipeä Kuparivuoren kalliolle piknikille. Tee visiitti Kultarannan puutarhaan, haahuile pitkin Naantalin vanhan kaupungin kujia ja poikkea suloisissa putiikeissa. Tai lähde iltaristeilylle saaristomaisemiin tai tutustu Naantalin pyöräilyreitteihin. Mistä aloitat?

Teksti Jemina Sormunen. Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Terri Vahtera, Jemina Sormunen, Kim Allen-Mersh ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?