Turun musiikkijuhlat – musiikki palaa ihmisten keskelle kesällä 2021

Oletko ollut vähän kallella kypärin silkasta kulttuurin puutteesta? Noh, leuka pystyyn ja Turun musiikkijuhlille – ne tulevat taas 7.–18. elokuuta!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Vanhan kulttuurikaupungin pariisimainen tunnelma ja Turun saaristo ovat lumonneet monet esiintyjävieraamme.

– Puolentoista vuoden lähes totaalisen sulun jälkeen on upeaa saada kuulla elävää musiikkia paikassa, jonne se kuuluu, sanoo Maija Paloheimo Turun musiikkijuhlilta. 

Elävä musiikki palaa Turkuun ja yleisön keskelle kesällä 2021 muun muassa Turun musiikkijuhlien myötä. Poikkeusaikojen peruina ohjelma on vielä tavallista suppeampi, mutta laadusta ei ole tingitty tippaakaan.

– Turun musiikkijuhlat tunnetaan taiteelliselta tasoltaan huikeana festivaalina, joka vuosi vuoden perään tuo Suomeen klassisen musiikin kansainvälisiä tähtiä. Tälle tasolle pääseminen on vaatinut pitkäjänteistä työtä ja vahvojen verkostojen luomista, kertoo Maija Paloheimo ja jatkaa:

– Turun musiikkijuhlista on muodostunut positiivisella tavalla erilainen tapahtuma myös artisteille. Vanhan kulttuurikaupungin pariisimainen tunnelma ja Turun saaristo ovat lumonneet monet esiintyjävieraamme, ja hyvin hoidetun festivaalin maine on kiirinyt suusta suuhun.

Kuulostaako sinustakin siltä, että tapahtuma pitää kokea itse? Jos vielä mietit, anna meidän vakuuttaa sinut muutamalla nostolla kesän 2021 ohjelmasta:  

Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes Turun Konserttitalolla 18.8. – Aloitetaan päätöskonsertista, sillä se on todellinen makupala. Turun Aninkaistenmäelle laskeutuu elokuussa jo lukuisia maailman huippuareenoja valloittanut norjalainen Lise Davidsen. Nyt voit kuulla hänen ylistetyn sopraanonsa Turun konserttitalolla. Huippupianisti Leif Ove Andsnesin säestämä konsertti rakentuu Edvard Griegin Haugtussa-laulusarjan ympärille. Ja kyllä, kannattaa tulla kauempaakin.

Petéris Vasks Turun konserttitalolla 7.8. –  Musiikkijuhlien avajaiskonsertin tähti on latvialainen Peter Vasks. Ohjelmassa on hänen omia sävellyksiään Turun musiikkijuhlien taiteellisen johtajan, Klaus Mäkelän, johdolla ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin soittamana.

Olavi Uusivirta Ruissalon Telakalla 11. ja 12.8. – Alati uudistuvat Turun musiikkijuhlat seikkailee musiikin eri genreissä entistäkin ennakkoluulottomammin. Tästä esimerkkinä mainittakoot popin, rockin ja iskelmän elementtejä musiikissaan tyylikkäästi yhdistelevän Olavi Uusivirran kaksi konserttia Ruissalon saarella, Ruissalon Telakan rouheassa Lindblom-salissa. Voiko kesäisempää settiä ollakaan?


Katso Turun musiikkijuhlien koko ohjelma täältä. Huomaa myös, että pandemia saattaa vaikuttaa konserttien järjestämiseen, ja Turun musiikkijuhlat seuraa tilannetta valmiina muutoksiin. Pandemiatilanteen parantuessa lippuja konsertteihin saattaa tulla myös lisää, joten pysy kuulolla, jos haluamasi tapahtuma näyttää tällä hetkellä loppuunmyydyltä.  

Mitä muuta Turku tarjoaa?

Ota Turku huomioon aivan erityisesti, jos olet eurooppalaisen kaupunkikulttuurin ystävä, mutta pidättäydyt vielä ulkomaanmatkailusta. Turku ihanine jokirantoineen, monipuolisine museoineen, tasokkaine gallerioineen, hyvine ravintoloineen ja monine uusine hotelleineen sopii mainiosti kansainvälisen kaupunkiloman korvaushoidoksi. 

Katso kaupungin herkullinen ravintolakattaus täältä ja hotellivalikoima täältä. Ja täällä on museoita ja gallerioita. Tervetuloa Turkuun, kulttuurikaveri!

Teksti Liina Komi. Kuvat Turun musiikkijuhlat ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?