Turun urheilutapahtumat x 5

Turku tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen spurttiin ja suoritukseen. Näissä vuosittain järjestettävissä tapahtumissa kisataan ja kirmataan hymysuin, hiki valuen ja historiallisista maisemista nauttien.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Paavo Nurmi Festivaali

Turun omalle juoksujumalalle omistettu festivaali tuo liikunnan riemut jokaisen ulottuville monen eri tapahtuman muodossa. Paavo Nurmi Gamesissa (11.8.2020) näet livenä ja läheltä, kuinka maailman yleisurheilukärki ottaa mittaa toisistaan legendan mukaan nimetyllä stadionilla.

2Paavo Nurmi Marathon

Mikä olisikaan osuvampi päätös yhdeksänkertaisen olympiavoittaja Paavo Nurmen nimeä kantaville sporttifestivaaleille kuin perinteikäs maraton? Turussa varttuneen, junienkin perässä treenanneen “Lentävän suomalaisen” lailla voit haastaa itsesi täysimittaiseen rääkkiin tai saada uutta intoa lenkkeihin kympillä tai puolimaratonilla (21.–22.8.2020).

Yli 3000 juoksijan joukosta saa kunnon tsemppilatauksen makealla Aurajoen rantareitillä ja Ruissalon saaressa Basson jytke ja yhteisöllisyys saavat katsojankin haikailemaan lenkkareitaan. 

3Aurajoen yöjuoksu

Toiset valmistautuvat kymppiuutisten aikaan yöpuulle, toiset juoksukilpailuun. Aurajoen Yöjuoksu (21.8.2020) on takuulla Turun pimein juoksutapahtuma – ja silleen hyvällä! Tässä kisassa nautitaan urheilun huumasta yöllisen jokirannan rauhallisissa tunnelmissa, nukkuvan kaupungin sydämessä. 

Itsensä voi haastaa joko 5 km tai 10 km pituiselle juoksulle. Jälkimmäiselle on mahdollisuus osallistua myös joukkueena, joten kaikki lähipiirin iltavirkut ja yökyöpelit kannattaa houkutella mukaan. 

4FightBack Run

FightBack Run (5.9.2020) on takuulla Turun hyväntuulisin juoksutapahtuma, joka kerää vuosittain satoja innokkaita osallistujia mukaansa. Eikä pelkästään urheilun, vaan myös hyväntekeväisyyden takia.

FightBack Run on nimittäin entisen freestylehiihtäjän Pekka Hyysalon järjestämä hyväntekeväisyystempaus, jonka tuotoilla tuetaan Hyysalon luotsaamaa FightBack -toimintaa.

Tekosyitä osallistumiselle on vaikea keksiä, varsinkin kun veikeä Hyysalo jolkottelee mukana tsemppaamassa. Mutta ei paineita, tässä kisassa tärkeintä on hyvä fiilis!

5Challenge Turku

Onko triathlon juttusi tai löytyykö lajiin ehkä ujoa kiinnostusta? Siinä tapauksessa Challenge Turku (31.7.–1.8.2021) on erinomainen tilaisuus ottaa tuntumaa tähän ihastuttavan mielipuoliseen lajiin. Aktiivinen tapahtumaviikonloppu kokoaa kotimaisia ja ulkomaisia triathlonin ammattilaisia ja harrastajia räpiköimään kilpaa Aurajoessa ja spurttaamaan pitkin jokivartta.

Mikäli jo pelkkä ajatus saa kylmän hien nousemaan pintaan, kannattaa vauhdikasta showta tulla seuraamaan ihan pelkästä uteliaisuudesta. Sen verran huimaa menoa se on!

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?