Tusina vinkkiä Naantalin Kylpylään

Kylpyläloma on syksyn ja talven takuuvalinta, joskin toisaalta vaihtelu aina virkistää. Sukelsin Naantalin Kylpylään missionani etsiä ideoita, joilla lomasta saa entistä rentouttavamman, entistä ylellisemmän, entistä viihdyttävämmän – ja itsensä näköisen.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Hoitoja ja kynttilöitä

Hoidot ovat monelle olennainen osa kylpyläkokemusta. Naantalin Kylpylän Spa&Wellness Manager Anna Ranki kertoo, että edelläkävijyys kuuluu hoitolan toimintafilosofiaan. Siksi valikoimaan etsitään jatkuvasti uusia hoitoja ja tuotteita. Alkuviikko on kylpylässä usein hiljaisempi, joten hoitoaikoja kannattaa tuolloin kysyä myös ex-tempore. 

​​​​​​​Sinulle ja hänelle: Ruusuntuoksuinen kylpy kuohuviinilasin kera? Kyllä kiitos! Itsensä kanssa vietetyn laatuajan vaihtoehtona kylvyt voi tilata kahdelle. Lähes kaikki muutkin hoidot ja hieronnat saa halutessaan järjestettyä parihoitohuoneeseen.

​​​​​​​Kultaa ja jalokiviä: Luksuslisää hoitoihin – Galvagni Span aromaattinen jalokivihoito vartalolle sisältää kuorinnan, kylvyn ja voiteiden lisäksi lasin samppanjaa. Rimita Greenin kasvohoidossa puolestaan käytetään 24 karaatin kultaa. 

Lapsille ja nuorille: Pienemmätkin asiakkaat nauttivat hoidoista. Nauravat varpaat on lapsille suunnattu hauska jalkahoito. Kampaussynttäreillä puolestaan päivänsankarille ja vieraille loihditaan toiveiden mukaiset kampaukset. Meikkaus- tai kynsihoito on yhteinen hetki, jossa viihtyvät sekä äiti että teini. 

Hämärä valaistus ja rauhallinen äänimaailma tehostavat hieronnan vaikutusta siinä määrin, että sen päätyttyä joudun herättelemään itseäni iltauinnille.

Kirjoittajan valinta: Itse kaipaan jotain kepeän rentouttavaa, joten päädyn Intialaiseen päähierontaan. Hämärä valaistus ja rauhallinen äänimaailma tehostavat hieronnan vaikutusta siinä määrin, että sen päätyttyä joudun herättelemään itseäni iltauinnille. Illan hämärtyessä kylpyläosastolle syttyvät kynttilät, jotka muuttavat tunnelman lähes hartaaksi. Lyhtyuinteja järjestetään pimeyden salliessa syksystä kevääseen. 

Thaimaan kautta keikalle

Naantalin Kylpylässä on laaja ravintolatarjonta niin ruoan kuin juoman suhteen. Buffet-pöydän ja skandinaavisten makujen lisäksi valikoimasta löytyy drinkkibaareja, kahviloita, ribsejä, pizzaa, viinejä ja paljon muuta. Viinikabinetin aukioloajat voi tarkastaa kylpylän sivuilta.

Autenttisia Aasian makuja: Thai Gardenin mielettömän sympaattinen keittiömestari Manit Poonhiran kertoo mielellään, miten syntyy aito thai-ruoka. Tärkeimmät tekijät ovat aromikkaat yrtit sekä jokaisen raaka-aineen tarkka kypsennys juuri oikeassa ajassa ja lämpötilassa. Osa yrteistä tuodaan Thaimaasta, jotta makumaailma olisi mahdollisimman aito. Ravintolalle onkin ainoana Suomessa myönnetty Thaimaan kuningaskunnan ministeriön Thai Select -tunnus. Listalla on paljon vaihtoehtoja myös kasvissyöjälle.

Huippukeikalta höyhensaarille: Miten olisi kylpyläpäivän päättäminen suosikkiartistin keikkaan, jonka jälkeen voit taksijonossa hytisemisen sijaan painella omaan hotellihuoneeseen? Kylpylän Paviljongissa on tänäkin talvena eturivin esiintyjiä. Lauteilla ovat aiemmin vierailleet mm. Reino Nordin, Samuli Edelman ja Suvi Teräsniska. Syksyn ja talven keikkakalenteri päivittyy kylpylän sivuille.

Aamiainen vuoteeseen: Tykkäätkö nauttia aamusta omassa rauhassa? Aamiaisen saa halutessaan suoraan huoneeseen. Erillisen tilauksen voi tehdä seuraavaksi aamuksi yökahteen saakka huoneesta käsin. Tällaiset pienet yksityiskohdat tekevät loma-aamusta entistä rennompia.

Kirjoittajan valinta: Sitruunaruoho, limenlehdet, korianteri, thai-basilika… Aasialainen keittiö kuuluu omiin suosikkeihini, joten illallisvalinta on helppo. Manitin special-menu on hyvä läpileikkaus Thai Gardenin tarjonnasta. Aamiaisella täytän lautastani useammalla leivonnaisella (hei, onhan sentään loma). Kuulen myöhemmin, että herkut ja leivät valmistuvat kylpylän omassa leipomossa. Ei siis ihme, että ne houkuttelivat tuoreudellaan!

Ulkoilua ja shoppailuterapiaa

Hoidoille, kylpemiselle ja saunomiselle saa hyvää vastapainoa kylpylän aktiviteeteista.

Hoidoille, kylpemiselle ja saunomiselle saa hyvää vastapainoa kylpylän aktiviteeteista. Altaassa ja altaan reunalla tapahtuvan Hydrotrainingin, kamppailulajeja ja rentoutumista yhdistävän nia-tanssin tai vetreyttävän joogan lisäksi kannattaa liikkua kylpylän kauniissa ympäristössä. 

Piknik-kävely luontoon: Merellisestä Naantalista löytyy kauniita ulkoilureittejä vuoden ympäri. Kahvilasta voi koota mukaan herkulliset retkieväät, joiden kanssa sopii suunnata syyskävelylle vaikkapa Kuparivuoren kallioilta vanhaan kaupunkiin kulkevalle kuuluisalle Rakkaudenpolulle.

Lainaa pulkka tai luistimet: Ihana pakkaspäivä, mutta liikuntavälineet jäivät kotiin. Moni ei ehkä tiedä, että Naantalin Kylpylästä voi kysyä lainaksi kävelysauvoja, pulkkia tai luistimia. Jääbaanat tarjoavat raikkaan näkökulman kaupunkiin ja merelliseen tunnelmaan luistimilla kiitäen.

​​​​​​​Laadukkaita ostoksia: Spa-tunnelmaa voi viedä mukanaan kotiin hoidoissa ja meikeissä käytettyjen tuotesarjojen muodossa. Kosmetiikkasarjat tulevat Naantali Span omalta maahantuojalta. Ihon hoitoon ovat tarjolla mm. ranskalaiset Phytomer ja Matis ja meikkaukseen saksalainen, ammattilaisille suunnattu Stage colours. Promenade Boutiquen valikoimaan kuuluu laaja valikoima merkkivaatteita, koruja ja asusteita laatutietoisen shoppailijan makuun.

Lisätiedot ja varaukset

Yhteistyökumppanina Sunborn Group.
Teksti Annika Kosonen. Kuvat ja video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty