Herkkupaloja Viking Linen viihdekattauksesta

Punaisten laivojen viihdekattaus tarjoaa herkkupaloja ja elämyksiä jokaiseen makuun. Risteilyillä voi heittäytyä niin tanssin, teatterin kuin musiikin pyörteisiin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tunnelman voi aistia jo terminaalissa. Tai jopa junassa ja bussissa matkalla satamaan, kun vastaan tulee tuttu fanipaita ja vieressä joku innostuu hyräilemään samaa sävelmää. Turun ja Tukholman välillä liikennöivät Viking Grace ja Amorella kokoavat samanhenkisiä ihmisiä yhteen nauttimaan viihteestä ja teemaristeilyistä.

”Tarjontamme on todella monipuolista. Ohjelmakalenterissa on paljon muutakin kuin rockia ja tanssia.”

”Tarjontamme on todella monipuolista. Ohjelmakalenterissa on paljon muutakin kuin rockia ja tanssia”, muistuttaa reitin tuotepäällikkö Valpuri Mäkinen.

Viking Linen ohjelmaa ja teemoja on räätälöity huolella eri-ikäisille ja erilaisille ihmisille. Jokaiselle on jotakin.

​​​​​​​”Saamme kuukausittain valtavat määrät palautetta. Kattausta on mietitty asiakkaita kuunnellen.”

Ämpärikaupalla huumoria

Erityisen paljon myönteistä asiakaspalautetta on saanut Uusi Iloinen Teatteri, joka nousee laivaan jo kolmatta vuotta peräkkäin. Linnanmäen Peacock-teatterista tutuista komediaesityksistä on tullut suorastaan hittituote myös Viking Linelle. ”Tuhansien ämpärien maa – aivan ulapalla” kutittelee tammikuussa nauruhermoja Viking Gracen yökerho Voguessa.

​​​​​​​Yleisön toiveesta Voguessa keimailee syyslomien aikaan kaksi Suomen suosituinta drag-artistia. Jukka K. ja Marko Vainio marssittavat lavalle rakastetuimpia euroviisutähtiä ja suomalaisten suosikkilaulajia.

Lailasta Lordiin on trendikäs koko perheen show, joka kiinnostaa varmasti myös nuorisoa.”

​​​​​​​Perheen pienimmille on järjestetty ohjelmaa pitkin talvea, sillä Amorellan kaikki sunnuntait on pyhitetty lasten viihdyttäjille, kuten Simo Saurukselle, Klovni Dodolle ja Kapteeni Kaskelotille

Koko elämys saman katon alla

Risteilylaiva on verraton paikka paitsi perheiden myös kaveriporukoiden yhteisille huvimatkoille, sillä kaikki ainekset viihdyttävään iltaan löytyvät saman katon alta. Ennen teatteriesitystä tai suosikkibändin konserttia voi nautiskella ravintoloiden tarjoiluista ja pyörähtää ostoksilla laivan myymälöissä.

”Maissa ehkä treffataan pikaisesti vähän ennen keikkaa ja keikan jälkeen lähdetään kotiin. Laivalla ei ole kiire mihinkään – kukaan ei voi paeta paikalta”, tuotepäällikkö Mäkinen naurahtaa.

​​​​​​​”Aika lailla keikkalipun hinnalla pääsee siis myös risteilylle ja saa monipuolisemman elämyksen. Illan päätteeksi ei tarvitse kahlata loskassa tai seisoskella taksijonossa edes pikkujouluaikaan.”

​​​​​​​Risteilylaivojen maine konserttipaikkana on kirkastunut melkoisesti menneistä vuosikymmenistä. Siinä missä laivakeikat saattoivat taannoin olla merkki artistin suosion alamäestä, nykyään lavalla tuikkivat suomalaisen viihdetaivaan kirkkaimmat tähdet.

”Se kertoo paljon, että artistit nostivat Viking Gracen kilvoittelemaan vuoden parhaan keikkapaikan tittelistä sellaisten paikkojen kuin Tavastian ja Hartwall Arenan kanssa.”

”Meininki on muuttunut ja laivat ovat muuttuneet. Se kertoo paljon, että artistit nostivat Viking Gracen kilvoittelemaan vuoden parhaan keikkapaikan tittelistä sellaisten paikkojen kuin Tavastian ja Hartwall Arenan kanssa”, Mäkinen hehkuttaa.

​​​​​​​”Saamme artisteilta paljon myös suoraa palautetta. Tähän mennessä hellyttävin on ollut Joel Hallikaisen kotisivuilleen kirjoittama julkinen rakkaudentunnustus Viking Gracelle.”

​​​​​​​Gracen isolla lavalla viihdyttävät muiden muassa Isaac Elliot, Michael Monroe ja Anna Eriksson.

​​​​​​​”Olemme iloisia, että Anna Eriksson tekee talven ainoan laivakeikkansa nimenomaan Gracella”, Mäkinen myhäilee.

Tuulahdus festaritunnelmaa

Artistit ovat saaneet ilokseen huomata, että nyky-yleisö lähtee risteilylle nimenomaan nauttimaan konsertista, eikä soitto jää vain taustameluksi kuppilan nurkkaan. Ajoittain laivoilla voi jopa kokea mukavan tuulahduksen kesän railakkaasta festaritunnelmasta, kuten joulukuussa ”Provinssi goes Viking Line” -risteilyllä tai helmikuussa ”Nordic Metal Cruisella”.

​​​​​​​”Metalliristeilyillä laiva on aina aivan mustana, mutta minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei ole ollut. Muilta laivamatkustajilta on tullut vain myönteistä palautetta, vaikka voihan siinä suu loksahtaa auki, jos on ollut kalareissulla Ahvenanmaalla ja nousee laivaan vasta Maarianhaminassa”, Mäkinen kuvailee hymyillen.

​​​​​​​Risteilyvieraiden samanhenkisyys hehkuu ja näkyy yhtä lailla alkuvuoden tanssiviikolla, jolloin kuvioita ja askelia mallaillaan jo sataman terminaalitansseissa.

Tanssin taika innostaa suomalaisia niin paljon, että Viking Linen satunnaiset tanssikurssit järjestetään tänä talvena joka keskiviikko. Oppia antaa televisiosta tuttu Mikko Ahti kumppaneineen.

Lisätiedot ja varaukset

Yhteistyökumppanina Viking Line.
Teksti Merja Kallikari. Kuvat Viking Line.

Julkaistu | Päivitetty