Vinkkejä koko perheen talvilomanviettoon Turussa

Hiihtolomalla on aikaa tehdä kaikkea kivaa. Turun linna, Biologinen museo ja Turun taidemuseo sekä monet muut kiinnostavat kohteet ovat avoinna koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden. Kuralan Kylämäki kutsuu koko perheen pitämään hauskaa yhdessä ulkoilemalla. Hiihtolomalla on tarjolla myös arkeologiaa ja avaruutta.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Museoon ennakkovarauksella

Turun museoista osa on auki rajoitetusti ja museokäynti tuleekin varata etukäteen netistä. Koronarajoitusten takia museot ottavat kerrallaan vain pienen määrän kävijöitä. Museovierailun varaaminen verkosta on helppoa. Varaus tulee tehdä jokaiselle vierailijalle erikseen. Merikeskus Forum Marinum on myös auki ja vierailu vaatii ennakkovarauksen.

Varaa museokäyntisi alta!

Turun linna
Biologinen museo
Apteekkimuseo ja Qwenselin talo
Turun taidemuseo
Forum Marinum​​​​​​​

Turun linnan kierrokset

Hiihtolomaviikolla Turun linnassa on tarjolla suosittuja Pikkuritarikierroksia. Keskiaikakierroksille on myös mahdollista osallistua tiistaista sunnuntaihin. Varaa paikkasi kierroksille etukäteen verkosta.

Turun linna

Biologinen museo

Biologinen museo kutsuu havainnoimaan talvista kaupunkiluontoa. 24.–26.2. klo 10–15 museon pihalla on omatoimisia tehtävärasteja. Mitä lintuja tunnistat tai miltä talvi kuulostaa? 23.2.–7.3. klo 9–17 pelataan bingoa keräämällä ulkona luontohavaintoja Urheilupuistosta.

Tehtävärastien tekemiseen ja talvibingoon ei tarvitse varata paikkaa.

Biologinen museo

Kuralan Kylämäessä iloista ulkoilua

Kuralan Kylämäki kutsuu ulkoilemaan ja nauttimaan raikkaasta talvisäästä. Nappaa mukaan omat sukset tai pulkka. Alueella on kivoja avaruusaiheisia liikuntarasteja. Kylämäessä pääsee tutustumaan myös vanhan ajan liikuntavälineisiin. Suloinen kahvila Omena ja Kaneli on avoinna 23.2. klo 13–17.30 ja 24.–25.2. klo 11–16.

Kuralan Kylämäki

Tekemistä oman perheen kesken

Nyt on mahdollista varata perheelle tai ystäväporukalle oma opastettu kävelykierros!

Nyt on mahdollista varata perheelle tai ystäväporukalle oma opastettu kävelykierros! Kiss my Turku -verkkokaupassa on tarjolla pienryhmäopastuksia, joissa ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä.

Salaperäinen Turku on Visit Turun suosikkikierros, jolla kuullaan tarinoita kaupungin hämärämmästä historiasta. Luvassa on hurjia juttuja mestauksista sekä rikoksista ja monesta muusta salamyhkäisestä.

Sama kierros on tarjolla myös paremmin lapsille sopivampana versiona. Koko perheen salaperäinen Turku -kierroksen aikana kuullaan runsaasti jännittäviä ja kiinnostavia tarinoita. Ulkona tapahtuvat pienryhmäkierrokset ovat turvallisia myös näin korona-aikana.

Vihreä Ekosydän on Visit Turun omistama uusi vastuullisuusmerkki. Merkin löydät kaikkien vastuullisesti tuotettujen retkiemme yhteydestä, joita nämä opastetut kävelykierroksetkin ovat.

Varaa oma kierroksesi alta!

Salaperäinen Turku
Koko perheen salaperäinen Turku

Arkeologiaa lapsille etänä

Aboa Vetus & Ars Nova kutsuu hiihtolomalla koululaiset arkeologian pariin. Etänä pidettävillä luennoilla keskiviikkona 24.2. ja torstaina 25.2. klo 10 museon arkeologi vastaa lasten kysymyksiin ja kertoo, millaisia menneisyyden merkkejä maan alta löytyy. Mielenkiintoinen etätapahtuma kestää noin 30 minuuttia.

Arkeologiaa lapsille etänä -tilaisuudet järjestetään Zoom-ohjelman kautta ja ne ovat maksuttomia. Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen janna.jokela@aboavetusarsnova.fi.

Aboa Vetus & Ars Nova

Seikkailupuistosta avaruuteen

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa suunnataan talvilomalla avaruuteen. Lapsia monipuolisesti osallistava kurssi pidetään 22.–25.2.2021. Avaruussukkulan lennonjohdossa toimivat pilotit johdattavat lapset suunnittelemaan ja rakentamaan UV-valoista sekä avaruusmateriaaleista kiehtovan yhteisötaideteoksen. Fendarin viestintäpaja toteuttaa lasten yhteisötaideteoksesta virtuaalinäyttelyn erilliselle verkkoalustalle. Varaa paikka kurssille 17.2.2021 mennessä.

Seikkailupuisto

Kokemuksia Kakolanmäellä

Kakolanmäellä riittää jännittäviä kiipeilypaikkoja, ja jos lumitilanne sallii, niin pulkkamäkeen pääsee myös. Funikulaari-ajelu itsessään on jo huima kokemus, mutta jos kaipaa lisää jänniä tarinoita Kakolanmäen menneisyydestä, niin Hotel Kakolan puolella on tarjolla Koko perheen Kakola -kävelyjä joka päivä viikoilla 8 ja 9. Hotellin pihalla taas voi eläytyä rinnekahvilatunnelmaan Totti-pihakahvilassa, jossa kahvilan antimia voi nauttia takkatulen ääressä tai ulkona, jos lapsia ei halua riisua ulkoilutamineista ruokailun ajaksi.

Kannattaa myös tutustua Hotel Kakolan talvilomatarjoukseen: perhehuoneessa lapset voi laittaa kirjaimellisesti kaltereiden taakse nukkumaan – tai miksei vanhemmatkin. Elämys varmasti molemmilla tavoilla! Hotellissa yöpyville lapsille on ohjelmassa valokuvasuunnistusta niin entisen vankilan sisällä kuin Kakolanmäelläkin. Lisäksi ravintola Rubenissa lapset saavat illallisen yhteydessä maistella suolaisia ja makeita vohveleita niin paljon kuin napa vetää.

Koko perheen Kakola -kävelyt
Hiihtoloma Hotel Kakolassa

Huomio! Tarkista aukioloajat ja muut ajantasaiset tiedot aina kohteiden omilta sivuilta.

Lisätiedot

Teksti Susanna Pietilä ja Maija Ryyppö. Kuvat Kathleen Cusack, Kakola Yhtiöt ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?