Uniikkeja oluita ja valikoituja viinejä x 3

Ammattitaitoinen henkilökunta, laadukas juomavalikoima ja kiinnostava miljöö vievät yksille lähtemisen ihan uudelle levelille.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Old Bank

Aurakadun ja Linnankadun kulmaan rakennettiin vuonna 1907 Turun Osakepankki – Åbo Aktiebank. Nyt siinä on seurusteluravintola Old Bank, ystävien kesken Pankki. 

Kun puhutaan tästä pankista, pari asiaa nousee yli muiden: juomavalikoima ja vuoden 1907 interiööri. Voit valita suosikkisi esimerkiksi 150 olutmerkin joukosta, joista useat ovat saatavilla vain Old Bankista. Sisustus puolestaan on säilytetty mahdollisimman lähellä alkuperäistä, joten voit istua valitsemaasi pöytään ja kuvitella itsesi 1900-luvun alun pankkimaailmaan.

2Panimoravintola Koulu

Vuonna 1889 valmistuneessa koulurakennuksessa toimii tätä nykyä ravintolabaari ja Suomen suurin ravintolapanimo. Koulun omien oluiden ja siiderin lisäksi tarjolla on yksi kaupungin kattavimmista viskivalikoimista sekä viiniin erikoistunut viinitupa. Seinillä roikkuu vanhaa opetusmateriaalia ja pulpettejakin löytyy.

Tilat on säilytetty pitkälti entisellään – rupatella voi vaikka historianluokassa. Yläkerran kabineteissa voi järjestää tapahtumia ja kokouksia, ja juhlasali Bellmaniin mahtuu isompikin kööri. Takaovesta pääsee biergarten-henkiseen terassipuistoon, johon mahtuu jokseenkin aina. Ei siksi, että siellä olisi kuivaa – vaan siksi, että terassi on Turun isoin.

3Viinille

Jos pidät vähänkään viineistä, tämä paikka on lähes pakko katsastaa. 

Saman katon alle mahtuu hämmästyttävä määrä tietoa ja ammattitaitoa, kiintoisista pulloista puhumattakaan. Tarjolla on yli 200 nimikettä, ja mikä ikinä mieltäsi viinien suhteen askarruttaakin, täältä saat vastauksia ja henkilökohtaista palvelua. Viinien seuraksi on tarjolla juustoja, piiraita ja muuta pikkusuolaista.

Ravintola järjestää säännöllisesti myös viinin ympärille suunniteltuja teemaviikkoja ja maisteluiltoja. Viikkotyöläisen korvaan erityisen hyvältä kuulostaa Viinimaanantai.

Julkaistu | Päivitetty