Tekemistä lasten kanssa Turussa x 6

Mitä tehdä lasten kanssa Turussa? Nappaa naperot kasvitieteellisen puutarhan kirjavaan viidakkoon, jännään museoon tai aktiviteettipuistoon.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Forum Marinum

Forum Marinum vetää perheitä puoleensa jo pelkän ulkokuoren avulla: museon rannassa seisoo toistaan näyttävämpiä laivoja ja pihan halkaisee valtava puinen päivänkakkara, joka kutsuu kiipeilemään. 

Museossako tylsää? Ei suinkaan! Lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn on ihan paras paikka leikkiä, tutkia ja siinä samalla oppia kaikkea uutta merenkulusta. Hauskan näyttelyn keskipisteenä on uljas seikkailulaiva, jonka kannella tuntee olonsa varsin merikelpoiseksi seikkailijaksi. Bongaile tähtikuvioita, tutki hienoja merikarttoja ja käy kurkistamassa kapteenin salonkiin.

2Kasvitieteellinen puutarha

Turun Ruissalo muistetaan usein Ruisrockista, mutta saaressa on paljon muutakin. Monien paikallisten lasten lemppari on Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on keidasmainen jatkumo saaren upealle luonnolle. 

Sisä- ja ulkotiloihin avautuvassa puutarhassa löytyy tutkittavaa niin isoille kuin pienille löytöretkeilijöille. Kasvimaailman monimuotoisuutta ihmetellessä pään päältä voi liitää kakadu, ja altaassa polskivat karpit jalkojen juuressa.

Ulkona kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa vanhaa onkalotammea, jonka rungon sisälle mahtuu aikuinenkin. Puutarhassa on myös kuvattu Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva, joten täällä voi kokea livenä Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin!

3SuperPark

Tästä sisäaktiviteettipuistosta löytyy hauskaa tekemistä koko perheelle. SuperParkiin voi suunnata säällä kuin säällä, ja saman katon alla pääsee hyppimään trampoliinilla, kiipeilemään kilpaa korkeuksiin ja haastamaan kaverit polkuautokisoissa. Hurjimmat rämäpäät suuntaavat volttiradalle tai skeittirampille, ja Game Arenalla voi ottaa mittaa koriksessa tai lätkässä. Täällä touhutessa todellakin tulee hiki!

4Flowpark

Seikkailuhuvipuisto Flowpark tarjoaa hillittömän hauskaa ja toiminnallista ajanviettoa koko perheelle. Tasapainoile nuoralla, kapua esteiden yli ja loiki liaanilla kuin Tarzan. Täällä saa päästää sisäisen apinansa valloilleen ja ylittää itsensä. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin, ja flowparkkaamaan pääsee jopa kahdenkymmenen metrin korkeuteen – jos siis uskaltaa!

Radat on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, joten haastetta löytyy kaiken tasoisille kiipeilijöille. Myös pienimmät flowparkkaajat on huomioitu omilla radoilla, eli kukaan ei jää paitsi huimasta menosta.

5JukuPark

Vesipuisto JukuParkissa pääsee sukeltamaan merirosvohenkiseen allasparatiisiin vain muutaman kilometrin päässä Turun kauppatorilta. Puistoon on hyvät kulkuyhteydet paikallisbusseilla. 

Paikan päällä voi hypätä hurjaan Free Fall -liukumäkeen tai vauhdikkaaseen Boomerang-rengasliukuun tai pomppia pomppulinnoissa. Merirosvosaaren matala allas tarjoaa puuhaa pienemmille vesipedoille. Uiskentelujen välissä voi ruokailla puiston omassa ravintolassa tai nauttia vaikkapa jäätelökaffet altaan reunalla. Vieraille on reilut lekottelualueet aurinkotuoleineen, ja koska ollaan Suomessa, on paikan päällä myös saunat.

6Seikkailupuisto

Kun haluaa viihtyä vekaroiden kanssa helposti ja mukavasti Turussa, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto eli Seikkis on varma nakki. Tämä temmeltäjien paratiisi kutsuu leikkimään ja liikkumaan vuodenajasta riippumatta, ja erilaisia leikki-, kiipeily- ja kikkailurakenteita on niin taaperoille kuin kouluikäisillekin. Kesäkuumalla voi viilentyä suihkusienen alla ja kahluualtaassa.

Pääsmaksuttoman ison leikkipuiston lisäksi Seikkiksessä on tarjolla lastenkulttuuritapahtumia kuten teatteriesityksiä, taidepajoja ja muskareita. Samalla reissulla kannattaa kurkata myös lintulammikko ja Liikennekaupunki toisella puolen Kupittaanpuistoa.

Julkaistu | Päivitetty