Teatteria ja tanssia Turussa x 4

Jaa sivu

Turussa teatteri ja tanssi kukoistaa. Esityksistä pääsee nauttimaan vanhan myllyn juurella, Alvar Aallon suunnittelemassa maalaistentalossa sekä Aurajoen rannalla.

1Samppalinnan Kesäteatteri

Vanha mylly pilkottaa puiden lomasta, ja näkymä on huikea mäelle noustessa. Myllyn juurella sijaitsee Samppalinnan Kesäteatteri, joka on tarjonnut toimivaa ja taidokasta viihdettä kesäisessä Turussa jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Tässä paikassa on jotain nostalgista ja lämminhenkistä – jotain niin turkulaista.

Kesäteatteri kuuluu kesään kuin mansikka kakkuun. Infoa kesän 2019 menestysmusikaalista löydät teatterin omilta sivuilta.

2Turun Nuori Teatteri

Turun Nuori Teatteri löytyy keskustan kieppeiltä, Ursininkadun vanhasta kivipainosta. Nuori tämä teatteri ei suinkaan ole, sillä se on organisoinut lasten ja nuorten teatteritoimintaa jo peräti 46 vuotta. Produktioihin mahtuu niin klassikoita kuin kepeää komediaakin, ja ohjelmisto sopii kaikenikäisille.

Täällä lapset ja nuoret taipuvat mielettömiin roolisuorituksiin, mielikuvituksella ei ole rajoja – eikä harjoituksissa säästytä naurunpurskahduksilta. Rutiineja rikkomalla tehdään eri ikäisten oppimisesta ammattilaisten johdolla riemullista, ja se tekee tästä teatterista erityisen.

3Linnateatteri

“Meillä ei turhia jäpitetä” sanoo Linnateatteri, ja sehän on muuten justiinsa niin. Linnateatteriin tullaan aidosti tekemään juuri sitä itseään: viihtymään. Komedia on tämän paikan bravuuri, ja täällä todellakin saa nauraa. Näytelmien lisäksi valikoimaan mahtuu myös varsin passeli valikoima konsertteja sekä stand up –esityksiä. 

Linnankadulla palvelee tunnelmallinen Teatteriravintola ja kesäisin yleisöä viihdyttää katettu pihanäyttämö. Linnateatterin historiaa huokuvissa Domino-tiloissa Puutarhakadulla yhdistyvät 1920-luvulla rakennettu, Alvar Aallon suunnittelema Lounais-Suomen Maalaistentalo ja monia vuosia elokuvateatterinakin toiminut Domino-sali.

4Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri toimii vuonna 1962 valmistuneessa teatteritalossa, jonka näyttävä teatteritorni kuuluu Aurajoen maamerkkeihin. Teatterin mittava peruskorjaus valmistui vuonna 2017 ja onnistui vaikeimmassa: vaikka talo on täynnä uusinta tekniikkaa, on alkuperäinen ilme tallella.

Kaupunginteatterin kolmella näyttämöllä nähdään niin draamaa ja komediaa kuin musikaaleja ja lastennäytelmiäkin – ole hyvä ja kurkkaa ohjelmisto verkkosivuilta! Teatteri järjestää myös opastettuja kierroksia kulissien taakse.

Julkaistu | Päivitetty