Tekemistä lapsiperheille sisällä x 5

Jaa sivu

Kivaa tekemistä ja lasten kanssa, mutta mielellään sisällä? Nappaa naperot kasvitieteellisen puutarhan kirjavaan viidakkoon, jännään museoon tai kauppakeskuksen hulinaan.

1Forum Marinum

Forum Marinum vetää perheitä puoleensa jo pelkän ulkokuoren avulla: museon rannassa seisoo toistaan näyttävämpiä laivoja ja pihan halkaisee valtava puinen päivänkakkara, joka kutsuu kiipeilemään. 

Sisällä lattialankut muistuttavat oikeasta laivasta ja katossa roikkuvat vanhat, puiset keulakuvat toivottavat tervetulleeksi museoon. Lukuisissa pienoismalleissa, oikeissa miinoissa ja veneissä riittää tutkittavaa pidemmäksikin aikaa. Laivakoira Axelin johdolla tutustuminen merenkulun historiaan käy leikin ja tarinan kautta.

2Kasvitieteellinen puutarha

Turun Ruissalo muistetaan usein Ruisrockista, mutta saaressa on paljon muutakin. Monien paikallisten lasten lemppari on Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on keidasmainen jatkumo saaren upealle luonnolle. 

Sisä- ja ulkotiloihin avautuvassa puutarhassa löytyy tutkittavaa niin isoille kuin pienille löytöretkeilijöille. Kasvimaailman monimuotoisuutta ihmetellessä pään päältä voi liitää kakadu, ja altaassa polskivat karpit jalkojen juuressa. Ulkona kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa vanhaa onkalotammea, jonka rungon sisälle mahtuu aikuinenkin.

3SuperPark

Tästä sisäaktiviteettipuistosta löytyy hauskaa tekemistä koko perheelle. SuperParkiin voi suunnata säällä kuin säällä, ja saman katon alla pääsee hyppimään trampoliinilla, kiipeilemään kilpaa korkeuksiin ja haastamaan kaverit polkuautokisoissa. Hurjimmat rämäpäät suuntaavat volttiradalle tai skeittirampille, ja Game Arenalla voi ottaa mittaa koriksessa tai lätkässä. Täällä touhutessa todellakin tulee hiki!

4Aboa Vetus & Ars Nova

Tämän historian ja nykytaiteen museon katon alla vanhan ja uuden rajat sekoittuvat leikkisästi. Aboa Vetus on arkeologinen museo, jossa satoja vuosia vanhojen talojen rauniot antavat kosketuspintaa kauan sitten eläneiden turkulaisten arkeen. Täällä tutkiminen ja ihmettely on sallittu! 

Ars Novan taidenäyttelyissä taas voi loikata aivan erilaiseen maailmaan nykytaiteen parissa. Kun satuikäisten oma Seikkailukierros lähtee käyntiin, museoon tutustuminen käy kivasti tehtävien ja tarinan kautta.

5Kauppakeskus Skanssi

Lapsiperheiden ostosreissut ovat täynnä yllätyksiä – positiivisia sellaisia, jos Skanssilta kysytään! Turun uusimmassa kauppakeskuksessa lasten kanssa oleminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi: lämmitetyn parkkihallin kautta pääsee leikkipaikalle ja sieltä perhehuoneeseen vaipan vaihtoon. Imetyskin hoituu mukavasti nojatuolissa. 

Pelihuone, pihan kahluuallas sekä Skanssin oma kirjasto viihdyttävät lapsia, jos shoppailu alkaa käydä hermoille. Neljästä leikkipaikasta voi jokainen perhe valita mieleisensä ja ruokailumahdollisuuksiakin löytyy moneen makuun.

Julkaistu | Päivitetty