Elokuun menovinkkejä Turkuun x 23

Tiedätkö sen tunteen, kun ei meinaa keksiä mitään tekemistä? Tämän listan jälkeen et, sillä elokuussa Turku tarjoaa parastaan tapahtumatarjonnan osalta. Ota haltuun elokuisten kesäpäivien ja -iltojen parhaat menovinkit!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

110.8. asti Flame Jazz Summer Live

Kirkkopuiston Terassilla nautitaan lempeistä kesäilloista kotimaisen jazzin parissa kesäkauden ajan joka keskiviikko, ja vielä ilmaiseksi! Tsekkaa ohjelma ja ota kuunteluun kotimaisen jazzkentän ajankohtaiset nimet ja taidokkaat kokoonpanot vehreässä miljöössä Aurajoen rannalla.

Kuva: Venla Helenius

2Hansakorttelissa tapahtuu 6.8. ja 11.8.

6.8. Lasten tapahtuma – Lauantaina 6.8. klo 11-15 Hansakorttelissa ja kävelykadulla pidetään hauskaa. Lapsille voi noutaa ilmaiseksi Paavo Nurmi Minimarathon-liput, tavata ja tanssia lastenhahmojen kanssa sekä silittää alpakoita. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Paavo Nurmi Minimarathonin ja Turku Centerin kanssa. 

11.8. Taiteiden Yö – Torstaina 11.8. Taiteiden Yön aikana Hansakortteli on täynnä taidetta ja taikaa. Hansatorilla voi nähdä upeita tanssiesityksiä, kuunnella jazzia ja tutustua bodypaintingin maailmaan. Lisäksi Hansakorttelin liikkeissä on paljon erilaista ohjelmaa, työpajoja, taidetta sekä upeita kirjailijavierailuja.


36.8. Turun Konserttitalo: The Infernal Comedy

Usko tai älä – karismaattinen Hollywood-näyttelijä John Malkovich vierailee jälleen Turun musiikkijuhlilla. The Infernal Comedy yhdistelee taitavasti tarinankerrontaa ja barokkityylistä oopperaa. Tositapahtumiin perustuva teos kertoo sarjamurhaaja Jack Unterwegeristä.

Kuva: Lalo Jodlbauer

46.8. asti Linnateatteri: Fölin alta - päätön revyy päättäjistä

Ruissalon Tapahtumatelakan lavan täyttävät tänä kesänä tutut päättäjät, kun päivänpolttavat ilmiöt nauretaan ja lauletaan isoksi sketsikimaraksi. Pääset katsomaan, miltä maailma näyttää poliittisten lasien läpi, huumorilla höystettynä!

Psst! Teemaan sopien Fölin vesibussi kuljettaa Ruissalon Telakalle mennen tullen.

5JukuPark auki 7.8. asti

Turkulaisessa vesiparatiisissa viihtyy vielä elokuussakin. Vai mitä mahtavat vekarat vastata, jos kysytään kiinnostaako huimat vesiliukumäet, lämmitetyt altaat tai merirosvoteemainen vesileikkimaailma? Ei hätää, pulikoida ehtii vielä 7.8. asti. 

611.8. Turun Taiteiden yö

Nyt on luvassa taidetta iltamyöhään asti, nimittäin Taiteiden yö kokoaa monipuolisen taidekentän yhteen eri puolille Turkua kaikkien ihasteltavaksi. Koettavaa löytyy jokaiseen makuun niin kuvataiteen, kirjallisuuden kuin tanssinkin ystäville. Nyt siis inspiroitumaan ja uppoutumaan taiteen pyörteisiin!

711.8. Taiteiden yö Åbo Svenska Teaterissa

Åbo Svenska Teaterissa pääsee taiteiden yönä Draculan avoimiin harjoituksiin. Hae ilmaiset paikkaliput teatterin lipunmyynnistä 9.8. Klo 12 alkaen ja kurkista teatterin ihmeellisiin kulisseihin!

812.8. asti Turun Nuori Teatteri: MUSIIKKIHUPAILU TIKULLA SILMÄÄN

Turun Nuori Teatteri kutsuu 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi katsojat musiikkihupailun pariin. Tikulla silmään muistelee parhaita paloja vuosien varrelta – uusia, nauruhermoja kutkuttavia sketsejä unohtamatta.

Kuva: Hilla Virta

912.–13.8. Knotfest

Maailman tunnetuimpiin lukeutuva raskaan musiikin festari rantautuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin ja heti Turkuun. Elokuun pimenevään iltaan pärähtää metallista soundia, kun Slipknot valtaa lavan. Ja hei, on siellä Nightwish ja monta muuta, joten hop hop.

1012.–13.8. Aura Fest

Elokuussa Kupittaanpuiston täyttää raikaava popitus ja iloinen festarikansa. Energinen Aura Fest on monelle usein kesäkauden päätös, jossa otetaan viimeisetkin ilot irti festarikesästä. Tee siis just niin.

1113.8. asti Samppalinnan Kesäteatteri: Mielensäpahoittaja

Kotimainen komedia turkulaisen tuulimyllyn juurella kuuluu kesään. Samppalinnan Kesäteatterin lavalla seikkailee tänä kesänä huipussa musiikkikomediassa Mielensäpahoittaja, Tuomas Kyrön menestysromaaneista tuttu hahmo ja ilmiö. Luvassa on tuttuja hittejä eri vuosikymmeniltä sekä kokonaan uusia sävellyksiä. Turun Sanomistakin on tullut huippuarvostelu!

1219.8. asti Turun Kesäteatteri: Peter Pan

J.M. Barrien klassikkotarina Peter Pan kutsuu leikkiin Vartiovuorella. Tämä lumoava, viihdyttävä ja visuaalinen seikkailu on itse koettava – lähde mukaan Mikä-Mikä-seikkailuun!

Katso kesän esityspäivät!

1315.–28.8. Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat tunnetaan taiteelliselta tasoltaan huikeana festivaalina, joka kantaa Suomeen klassisen musiikin kansainvälisiä tähtiä. Ohjelmisto pursuilee tänäkin vuonna musiikillista nannaa ooppera-aarioista Olavi Uusivirtaan.

Kuva Seilo Ristimäki.

1417.8.–20.8. Aurinkobaletti: Monteverdi – Poolamets – Laakso: Poppean Kruunaus

Monteverdin barokkiooppera Poppean Kruunaus muuntautuu Aurinkobaletissa ennennäkemättömäksi steampunk-henkiseksi nykytanssiteokseksi. Uusi villimpi tulkinta ei takuulla jätä ketään kylmäksi!

1518.–21.8. Luostarinmäki: Käsityötaidon päivät

Luostarinmäen kesä huipentuu perinteisiin Käsityötaidonpäiviin, jonka aikana historiaa huokuva puutalokortteli täyttyy eri käsityöalojen taitajista. Perinteiset käsityöammatit heräävät eloon museon historiallisissa verstaissa, ja tätä puuhastelua kannattaa tulla koko perheen voimin seurailemaan. 

16 19.–20.8. Paavo Nurmi Marathon 30 vuotta

Pian taas joukko urheilunhimoisia juoksijoita hölkkäävät kilpaa turkulaisen juoksijalegendan jalanjäljillä Turun keskustan sykkeessä, Ruissalon luonnossa ja Aurajoen rannalla. Juoksutapahtumien klassikko Paavo Nurmi Marathon järjestetään 31. kerran Paavo Nurmen kotikaupungissa. Turku täyttyy urheilufiiliksestä ja hurraahuudoista – vielä ehtii myös ilmoittautua mukaan! 

17Aboa Vetus Ars Nova – Arkeologiaa ja nykytaidetta keskellä Turkua

Aboa Vetus on Suomen ainoa arkeologinen museo, jonka maan alta löydetyn kaupunginosan menneisyyteen voi eläytyä vaikka uuden arkeologisen näyttelyn Kauppaa ja ylellisyyttä testiosiossa.

Aboa Vetuksen yläpuolella toimii nykytaiteen näyttelyihin keskittyvä Ars Nova, joka pitää sisällään 600 neliömetrisen nykytaiteen alttarin. Mm. Kustaa Saksen Aura-näyttelyssä on esillä näyttäviä ja värikkäitä kuvakudoksia. Abstraktia taidetta voi ihailla lisää ABSTRAKTI – teoksia museon taidekokoelmasta -näyttelyssä.

​​​​​​​Kuvassa Mythology-sarjan näyttelynäkymä/Kustaa Saksi. Kuva Jussi Puikkonen.

1825.–28.8. Vartiovuoren Venetsialaiset

Vaikka veneily- ja mökkeilykauden toivoisi jatkuvan ikuisesti, voi ne päättää tyylillä. Kerää ystävät yhteen ja nauttikaa loppukesän huipennus livemusiikin tunnelmissa Vartiovuorella Turun Kesöteatterissa!

Menevästä musiikista vastaa Suvi Teräsniska, Jarkko Ahola, Ismo Alanko ja Vesterinen Yhtyeineen. Tunnelmaa nostattamassa on myös Komediafestivaali On The Road, jossa kansaa naurattavat Mika Eirtovaara, Ali Jahangiri, Jaakko Saariluoma sekä Niko Kivelä. Osta liput!

1927.8. asti Ruissalon Telakalla: Kaj Stenvall

Kaj Stenvallin kotikonnuilla, Ruissalon Telakan Avelia Galleriassa on vielä 28.8. asti nähtävissä hieno New Works -näyttely. Esillä on 39 tänä vuonna valmistunutta maalausta. Kantaaottavien ja tiukkojen teosten lisäksi tarjolla on klassikoita, eli ankka-aiheisia teoksia. Näyttelyn jälkeen teoksia voi pohtia Gaggui Kaffelan herkullisten kakkupalojen äärellä, joita on saatavilla Aveliasta.

Kuva Elli Laine.

20Galleriatärppejä

Turun galleriat tarjoavat runsaan kattauksen taidetta vaihtelevin tekniikoin ja teemoin, joten saat välähdyksen siitä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt.

Titanik
​​​​​​​5.–28.8. Hemuloordi, Ilai Elias Lehto and Rag Elnyg

Galleria Joella
27.7.– 21.8. Reija Palo-oja

Turun Taidehalli
15.7.–28.8. Turun Taiteilijaseuran 98. vuosinäyttely

Makasiini Contemporary
13.8. asti Heikki Marila
19.8.–11.9. Eemil Karila
19.8.–11.9. Nelson Makamo

21Taiteen talon elokuun tapahtumia

Kaupunkilaisten yhteinen ja inspiroiva kohtaamispaikka Taiteen talo tarjoaa huippua ohjelmaa joka makuun. Miten olisi musiikkiteatterileiri tai akvarellikurssi? Tutustu mielenkiintoiseen tarjontaan ja pistä heti kalenteriin ylös elokuun ohjelma!

22Muumimaailman elokuun tapahtumat

Elokuussa ehtii vielä hyvin käydä halimassa muumeja, nauttia teatterista ja seikkailla satupuistossa. Elokuussa on kuitenkin aihetta juhlaankin, sillä onhan luvassa kuitenkin Muumipeikon syntymäpäivät sekä DIAK Viitottu viikonloppu -tapahtuma. Kuun lopulla Muumit järjestävät perinteiset syysjuhlat, ennen kuin valmistautuvat talviunille.

23Naantalin tapahtumatärppejä

Pari vinkkiä myös naapuriin. Naantalissa tapahtuu kaikenlaista kivaa, joista kannattaa olla perillä. Muista ainakin nämä:

8.–20.8. Smaku – Ruokatapahtuma Smaku rantautuu jälleen Naantaliin. Tapahtuman aikana voi kierrellä omassa tahdissa maistelemassa paikallisia makuja Naantalin ravintoloissa ja kahviloissa. Smaku-annoksia pääsee syömään hyvinkin edullisesti.

14.8. asti Asuntomessut – Suositut Asuntomessut merellisen Luonnonmaan sylissä jatkuvat vielä elokuun puoliväliin asti. Suosittuun tapahtumaan kannattaa mennä. On hyvinkin mahdollista, että tänä kesänä sinuun iskee auringonpistoksen sijaan asuntokuume. 

27.8. Muinaistulien yö – Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään perinteisesti Muinaistulien yötä. Tätä loppukesän huipennusta kannattaa ehdottomasti saapua ihailemaan Naantaliin, kun tulia sytytetään pitkin saaristoa.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?