Marraskuun menovinkit Turkuun x 10

Mitäs kivaa Turussa tapahtuu marraskuussa? Tässä 10 piristävää menovinkkiä keskelle kaamosta!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1TIP-Fest – Vedä nukke käteen!

Milloin viimeksi kävit nukketeatterissa? Turkulaista ja kansainvälistä nukketeatteriosaamista ihaillaan jo 11. kerran mahtavan TIP-Festin parissa 4.–8.11. Ohjelmisto on jälleen kerran täynnä hienoja, omaperäisiä ja puhuttelevia esityksiä aikuisille ja lapsille. Kannattaa tutustua. 

2Video Art Festival Turku

Kansainvälinen videotaidefestivaali VAFT on visuaalista herkkua parhaimmillaan. Upeita videoteoksia sekä audovisuaalista ohjelmaa voi nähdä ympäri keskustaa mm. Kino Dianassa ja Turun pääkirjastossa. Teokset ovat esillä myös Turun Kaupunginteatterin taideseinällä. Lähde ihmeessä inspiroitumaan, festivaali on vieläpä maksuton.

3Runoviikko-festivaali

Mainio tapahtumatärppi kaikille runoudesta kiinnostuneille harrastelijoille ja fiilistelijöille! Festivaali järjestetään tänä vuonna 6.–15.11. pääosin netissä. Luvassa on suoria livelähetyksiä Turusta sekä videoita monilta runoilijoilta. Niitä voi mukavasti fiilistellä vaikka kynttilänvalossa kotisohvalla. 

4Esittävän taiteen festivaali FINFRINGE

19.–21.11. Turun keskustassa kuhisee kuin sirkuksessa konsanaan, kun kansanväliset ja kotimaiset lahjakkuudet pistävät oman shownsa pystyyn. Luvassa on mm. stand up -esityksiä, tanssia, sirkusta ja teatteria. Erityisesti kiinnostaa islantilainen sarjakuvapiirtäjä ja koomikko Hugleikur Dagsson, joka on esityksellään Hooligan naurattanut yleisöjä ympäri maailmaa.

Kuva: Jussi Virkkumaa, FINFRINGE

5Aurinkobaletti: Time of My Life

Time of My Life tempaa katsojat mukaansa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle. Hyväntuulinen ja nostalgiaa pulppuava show on juuri sitä miltä se kuulostaakin: aivan mahtava. Esitykset 12.11.–5.12. Manillassa. 

Bonuskivaa: Ennen esitystä on mahdollisuus osallistua hauskalle kasari-drinkkikurssille ja sekoitella porukalla omat drinksut! Min. 10 hengen ryhmille, sitovat varaukset viimeistään 2 vko etukäteen. Lisätiedot: pia.puustelli@aurinkobaletti.fi

Kuva: Jussi Virkkumaa

6Key Ensemblen Kartanokonsertti: Saima & Aale

Huippukuoro Key Ensemblen sulosoinnut tuovat iloa keskelle synkeää marraskuuta. Lumoava ja kiehtova konsertti kokoaa kuusi fiktiivistä episodia 1920–1930-lukujen taitteessa koulujaan käyneen runoilijan Saima Harmajan sekä Aale Tynnin maailmasta. 13.11. klo 19 Turun Raatihuoneella. 

7Tanssiteatteri ERI: Tango de mi Alma 2020 – Sieluni tango

Tanssiteatteri Eri piristää marraskuussa argentiinalaisen tangon illoillaan. Perinteiseen argentiinalaiseen tangoon yhdistyy jazz- ja klassisen musiikin vaikutteita. Vetävä musiikki saa tietenkin parikseen intohimoisen koreografian. Mene ja vaikutu. Esitykset 5.–26.11.

8Turun Nuori Teatteri: Vaahteramäen Eemeli

Marraskuusta maaliskuuhun Turun Nuoren Teatterin näyttämön valtaa Astrid Lindgrenin vekkuli satuhahmo Vaahteramäen Eemeli. Vauhtia ja jännittäviä tilanteita riittää koko perheen iloksi. Esitykset 1.11.2020 – 20.3.2021 

9Åbo Svenska Teater: Hundarnas historiepjäs

Löytyykö teidänkin perheestä Mauri Kunnaksen faneja? Koiramäen hilpeästä meiningistä pääsee nauttimaan nyt teatterin penkissä. Kunnaksen kuvakirjaan perustuvassa näytelmässä seikkaillaan Suomessa 1500–1800-luvuilla ja leikitään ajalla. Esitykset 14.11.–5.12. 

10 Lux Archipelago

Paraisten valofestivaali piristää 6.–22.11. tuomalla valoa ja tunnelmaa pimeän vuodenajan keskelle. Lähde ihailemaan saariston asukkaiden ja yritysten tekemiä valoteoksia. 

Kuva: Janne Stenroos

Julkaistu | Päivitetty