Taikatalvi – hiihtoloman hauskinta ohjelmaa!

Muistatko kun olit lapsi ja vuosi tuntui niin pitkältä ajalta ettei voinut käsittää? Koska pienillä on eri ajanlasku, Muumimaailma avaa nykyään porttinsa myös syysloman iloksi ja hiihtoloman huviksi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kaikki me tiedämme tädin, joka alkaa valmistella seuraavaa joulua jo uuden vuoden jälkeen sekä teinin, joka alkaa suunnitella seuraavaa Ruisrockia jo heinäkuussa. Itse tiedän myös tenavan, joka alkaa haaveilla seuraavasta retkestä Muumimaailmaan jo kun kävellään Kailon siltaa pitkin kotiin päin. 

Muumimaailma on paikka, johon tulee helposti ikävä.

Niin se on: Muumimaailma on paikka, johon tulee helposti ikävä.

​​​​​​​Alkuaikoinaan Muumimaailma oli avoinna vain kesällä, mutta 
sesonki on vähitellen laajentunut sekä yleisön pyynnöstä että 
Muumimaailman omasta pyrkimyksestä saada Kailoon rakennetulle satukylälle enemmän käyttöä ympäri vuoden. Syksystä 2018 alkaen Muumimaailman vuodenkiertoa rytmittää kolme erilaista sesonkia.

Syksystä 2018 alkaen Muumimaailman vuodenkiertoa rytmittää kolme erilaista sesonkia.

Kesäkausi kestää melkein kolme kuukautta. Sen aikana Muumimaailma on avoinna joka päivä, juhannus mukaan lukien.

Syystapahtuma on tämän syksyn uutuus. Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini -seikkailun merkeissä Muumimaailma on auki peräti kolmena viikonloppuna lokakuussa. Ratkaisu on optimoitu perheille eri puolilla Suomea, syyslomat kun ovat eri korkeuksilla eri aikaan.

​​​​​​​Taikatalvi on jo yli kymmenen vuoden ajan järjestetty talvitapahtuma. Se toteutetaan viikolla kahdeksan, samaan aikaan kun Etelä-Suomen kouluissa on hiihtoloma.

Syyslomatärppi: Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini

Tänä syksynä Muumimaailmassa järjestetään ensimmäistä kertaa syystapahtuma, joka luo perheille kirjaimellisesti satumaiset puitteet lähteä nauttimaan Kailon saaren syksyisestä luonnosta ja tunnelmasta, jonka lokakuu tuo mukanaan. Ei ehkä niin aurinkoista, mutta vähän HURJEMPAA.

Muumimaailman syystapahtumalle antaa punaisen langan Tove Janssonin tuotannosta tuttu tarina Taikurista ja hänen kadonneesta kuningasrubiinistaan, jota etsitään yhdessä yleisön kanssa.

Syystapahtumalle antaa punaisen langan Tove Janssonin tuotannosta tuttu tarina Taikurista ja hänen kadonneesta kuningasrubiinistaan, jota etsitään yhdessä yleisön kanssa. Tarinan keskeisten roolien, Taikurin ja Pantterin, hahmot nähdään Muumimaailmassa ensi kertaa syksyllä 2018.

​​​​​​​Millainen tarina on Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini?

​​​​​​​– Kaikkihan alkaa siitä kun Muumipeikko löytää mustan hatun, joka paljastuu Taikurille kuuluvaksi, kertoo Muumimaailman Ann-Karin Koskinen muttei paljasta juonesta enempää.  

– Koska seikkailun aikaan on syksy, halusimme hyödyntää vuodenajan erilaisuutta myös tarinassa. Taikuri ja hänen pantterinsa ovat aika tuimia hahmoja ja sopivat siksi niin hyvin nimenomaan syksyyn.

Lokakuun pimeneviä iltoja tulee Ann-Karin Koskisen mukaan hyödyntämään myös Hemuli, joka ampuu ilmoille ilotulituksen jokaisen syystapahtumapäivän päätteeksi. Yhteensä syksyn aukiolopäiviä tulee olemaan kuusi: 13.–14. lokakuuta, 18.–21. lokakuuta sekä 27.–28. lokakuuta

Taikatalvi tulee taas helmikuussa!

Taikatalvi on Tove Janssonin lastenkirja, mutta myös Muumimaailman talvitapahtuma perheille, jotka viettävät hiihtolomaa kotimaanmatkailun tai jopa kotiseutumatkailun merkeissä.

Alkuperäisen tarinan mukaan Taikatalvi alkaa, kun Muumipeikko herää talviunilta väärään aikaan ja löytää ulkoa kaikki talven ihmeet. Niitä on luvassa myös Muumimaailman talviriehassa, joskin säävarauksella.

– Yksi meidän erikoisuutemme on luistavaksi lumetettu liukurimäki, jonka teemme joka vuosi säällä kuin säällä, kertoo Ann-Karin Koskinen ja jatkaa:

– Joinakin vuosina se on ollut ainoa pulkkamäki koko kaupungissa!

Urbaaneille lapsille Taikatalvi onkin aika mainio tapa tutustua talviseen luontoon lastenkulttuuritwistillä. Kailon saaressa hiihdetään minisuksilla, kokeillaan mini-curlingia ja lumikenkäillään mahdollisuuksien mukaan. Ja vaikkei olisi luntakaan, täällä paistetaan nuotiomakkaraa, kiivetään Muumitalon vintille, ratsastetaan Drontti-keppareilla, halaillaan satuhahmoja ja nähdään Turun saaristo talviasussaan.

​​​​​​​Taikatalvi Muumimaailmassa 16.–24. helmikuuta 2019.

Lisätiedot ja liput

Yhteistyökumppanina Muumimaailma.
Teksti Liina Komi. Kuvat ja video Muumimaailma.

Julkaistu | Päivitetty