Rakastu Raumaan x 3

Tutustu luontonähtävyyksiin ja kiertele Vanhan Rauman värikkäitä katuja. Vaikuttava fakta: Raumalla sijaitsee kaksi Suomen seitsemästä UNESCOn suojelemasta maailmanperintökohteesta.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Selkämeren kansallispuisto

Selkämeren kansallispuisto levittäytyy Lounais-Suomen rannikolla Kustavista Merikarvialle, pohjoissuunnassa noin 150 kilometrin matkan. Vaikka 98 % puistosta on niin sanottua vedenalaista maailmaa, Rauma tarjoilee puiston nähtävyyksiin pari hyvää kuivan maan kohdetta: Kylmäpihlajan sekä Kuuskajaskarin

Sekä Kylmäpihlajan majakkasaareen että Kuuskajaskarin entiseen linnakesaareen pääsee kätevästi vesibussilla – kauniina päivänä matka taittuu hetkessä mukavassa merituulessa maisemista nauttien. Molemmissa saarissa voi myös yöpyä.

2Unescon maailmanperintökohteet

Voisi kutsua pieneksi ihmeeksi, että Rauman kokoisella paikkakunnalla on Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta kaksi: muinainen Sammallahdenmäki sekä puukaupunginosa Vanha Rauma.

Sammallahdenmäen pronssikautiset hautaröykkiöt sijaitsevat noin 20 kilometrin päässä Rauman keskustasta. Noin 1,5 kilometrin opastetun reitin varrelta löytyvät mielenkiintoisimmat hautaröykkiöt eli hiidenkiukaat. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä Rauman reissulla – vaikka ei heti uskoisi, kivet voivat kiinnostaa. 

Vanha Rauma on Pohjoismaiden laajin, yhtenäisin ja parhaiten säilynyt puukaupunkialue. Sen mutkittelevat mukulakivikadut, koristeelliset portit ja värikkäät puutalot yksinkertaisesti lumoavat kävijän kerta toisensa jälkeen. Parhaiten Vanhasta Raumasta saa idyllit irti kävelemällä, joten jätä auto parkkiin.

3Vanha Rauma

Oman giälen ja pitsinnypläyksen lisäksi Rauma tunnetaan myös hyvin säilyneestä puutalokaupunginosastaan, Vanhasta Raumasta.

Eläväinen kaupunginosa on täynnä toinen toistaan idyllisempiä ja hurmaavampia pikku putiikkeja, kahviloita ja hauskoja yksityiskohtia. Varsinkin kesäaikaan puukaupunkialue on täynnä rentoa vilinää ja elämää. Tarjolla on mm. avoimia pihoja sekä hauskoja pihakirppiksiä. Lisäksi monien taiteilijoiden työhuoneet ovat avoinna kiinnostuneille kävijöille – erityisesti Pitsiviikolla, joka huipentaa Rauman kesän. Pitsiviikon aikana Vanhassa Raumassa on tarjolla myös paljon musiikkia, erilaisia esityksiä, työpajoja sekä paljon muuta nähtävää ja tehtävää. 

Julkaistu | Päivitetty