Rentoja ravintoloita Turussa x 5

Kankeat muodollisuudet voi unohtaa, nyt saa ottaa rennosti. Näissä ravintoloissa syödään hyvin ja viihdytään vielä paremmin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Panini

Vähätorin porttikongista kun pujahtaa sisään, löytyy sisäpihan suojista kotoisa ravintola Panini. Omien sanojensa mukaan Paninin menu on sielultaan italialainen ja sesongiltaan suomalainen, eli ei yhtään hullumpi konsepti. Rapeaa pizzaa, täyteläistä pastaa tai ystävien kanssa jaettuja antipasteja – täältä saa laadukkaista raaka-aineista tunteella tehtyä ruokaa.

Vaikka ruoka on Italia-henkistä, sisustus on toteutettu ilman viiniköynnöksiä ja ruutuliinoja.  Rosoinen betoni, ruutulattia ja simppeli design antavat freesit puitteet maukkaalle ruoalle.

2Tårget

Casagrandentalossa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo vuodesta 1682, jolloin siinä toimi Suomen ensimmäinen laillinen anniskeluliike. Tänään paikalla palvelee ravintola Tårget, jonka tiloihin kuuluvat myös upeat maanalaiset viinikellarit satojen vuosien takaa.  

Tårgetiin voi suunnata niin lounaan tai viinin kuin maistelumenunkin merkeissä. Vaikka ruoka on pääasia, tulevat drinkit hyvänä kakkosena. Baarista kannattaa rohkeasti kysyä "jotain spesiaalia", sillä henkilökunta osaa yllättää. Bonusta Aleksanteri I:n vaunujen jäljet lattiassa sekä ihana kesäterassi Turun virallisella ravintola-aukiolla, kuvankauniilla Vähätorilla.

3di Trevi

Wine Bistro & Tapas Bar di Trevi on rento ja moderni kohtauspaikka Turun keskustassa. di Trevi vetää puoleensa niin lounaan kuin afterworkin merkeissä. Paikka on toimiva sekoitus baaria ja ravintolaa, kansainvälistä meininkiä ja pohjoismaista tunnelmaa.

Kesäkaudella di Trevin terassi aukeaa eläväiselle Aurakadulle, jonka varrella tekee mieli istuskella pitkälle iltaan. Mojito kourassa ja tapasvalikoimaa nautiskellessa pitää oikein miettiä, että ollaanko nyt Turussa vai Espanjassa.

4Göran

Merenkulkumuseo Forum Marinumin yhteydessä sijaitsevan ravintola Göranin salia koristaa purjevene Daphne, joka kuului aikoinaan matkakirjailija Göran Schildtille. Ikkunoista näkyy museolaivasto – mm. legendaarinen Suomen Joutsen!

Göranissa tarjoillaan arkisin vaihtuvaa buffet-lounasta ja tuoretta päivän kalaa. Viikonloppuisin nautitaan saaristolaispöydän herkkuja. Ravintola sijaitsee mukavasti sataman  ja Turun linnan lähellä, kävelyetäisyydellä myös Turun keskustasta.

5Grill it! Marina

Radisson Blu -hotellin ravintolasta löytyy arkeenkin luksusta. Grill it! Marinan puuhiiligrilli antaa savun säväystä niin pihville kuin kasvisruoalle. Kyseessä on grilliruoka, mutta laaturavintolan tapaan.

Yhdellä Aurajokirannan tyylikkäimmistä terasseista istuskellaan sohvilla jopa talvisin, lämpölamppujen loisteessa kuumia juomia siemaillen. Jokirannan kauneus ulottuu lasiseinän läpi sisällekin, terassin jatkeena toimivaan aulabaariin asti. Talon oma Lupa Nauttia -olut tulee pienissä erissä Sauvon Panimotuvalta. Maku vaihtelee sesongeittain, joten kysy tämänhetkistä makua henkilökunnalta. Varoitus: tuote on todella suosittu, eli sitä ei välttämättä ole aina saatavilla. Mutta tämän oluen perään kannattaa kysellä!

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?