Ryhmille x 6

Löydä Turun seudun parhaat aktiviteetit ja elämykset yksityis- ja yritystilaisuuksiin. Vie porukka savusaunaan rentoutumaan tai seikkailupuistoon liikkumaan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Herrankukkaro

Vanhan kalastajatilan ympärille kasvanut tervantuoksuinen virkistyskeidas houkuttelee erilaisuudellaan vain puolen tunnin päässä Turusta. Lämminvesialtaat Saaristomeren rannalla, maailman suurin savusauna maan alla, villikalaa avotulen äärellä — todellakin kuin Herran kukkarossa! 

Myrskylyhtyjen loisteessa on tunnelmaa ympäri vuoden, myös meren tyrskytessä vieressä. Kokous-, virkistys- ja juhlatilaisuudet järjestyvät niin kymmenelle hengelle kuin useammalle sadallekin. Majoittua voi punamultaisissa kalastajatorpissa tai vaikkapa ihmisen mittakaavaan toteutetussa luksuslinnunpöntössä. Paikka on ainoastaan ryhmien käyttöön, joten kokoa ryhmä kasaan ja tee varaus.

2Flowpark

Löytyykö kaveriporukastasi tai työpaikalta rohkeita rämäpäitä? Aktiivinen päivä seikkailuhuvipuisto Flowparkissa on paitsi hauska myös mukavan haastava idea niin polttareihin kuin virkistyspäivään. Leikkimielinen kisailu korkeuksissa sen kuin nostattaa tunnelmaa entisestään. Näytä taitosi ja yllytä muutkin kokeilemaan perässä.

Ratoja löytyy moneen lähtöön, joten puuha sopii monenlaisille ja -tasoisille ryhmille. Hyvässä porukassa meno on taatusti hulvatonta, oli sitten kokenut kiipeilijä tai ei. Seuraavana päivänä kannattaa tosin varautua siihen, että kädet ovat hellänä kiipeämisestä  – ja posket nauramisesta. 

3Linnasmäki

Kokoushotelli Linnasmäki ei ole vain majoituspaikka – siellä järjestyvät edullisesti niin perhejuhlat kuin Saksanpaimenkoiraliiton kevätpäivätkin. Yli 200 henkilöä vetävän auditorion tekniikka on juuri uusittu, ja akustiikka kelpaa Cantores Minores -kuorollekin. 

Linnasmäen katon alta löytyy myös parisataa vuodepaikkaa, sauna, uima-allas ja pesula. Turun keskustaan on matkaa neljä kilometriä, ja pihalla on suuri ilmainen parkkipaikka. Metsässä voi käydä kurkkaamassa paikalle nimen antaneen "linnasmäen" eli rautakautisen muinaislinnan kivivalleja.

4Villa Wolax

Noin 20 minuutin päästä Turusta (ja puolentoista tunnin päästä Helsingistä), löytyy 1800-luvun lopulla rakennettu aatelisperheen saaristohuvila, joka toimii nyt tilauksesta juhla- ja kokouskäytössä.  

Villa Wolaxin tiloihin sopii juhlimaan tai pitämään kokousta jopa 120 henkeä. Vatsan voi täyttää keittiömestarin saaristolaisherkuilla, ja löylyihin mahtuu vaikka 60 saunojaa samanaikaisesti. Saunasta saa ponkaista suoraan mereen tai porealtaisiin. Huvila, ranta, sauna ja ruoka – takuuvarma kombo ympäri vuoden. 

5Soling-purjehdus saaristossa

Pistä porukkasi purjehtimaan kilpaa; aikaisempaa kokemusta ei tarvita. 

Joskus 60-luvun puolivälissä norjalainen Jan Linge suunnitteli purjeveneen, josta tuli legenda. Solingilla oli oma olympialuokkansa vuodesta 1972 vuoteen 2000 asti, eikä suotta. Näillä klassikoilla nousevat vauhti ja syke.

Uudelleen rakennettuja, uutukaisilla North Sails -purjeilla varustettuja veneitä on kuusi kappaletta. Yhteen veneeseen mahtuu viiden hengen miehistö, joten vesille saa suuremmankin porukan. Saaristomeren valloitus alkaa täältä!

6Kunstenniemen leirikeskus

Vain hetki Naantalin keskustasta, ja ollaan keskellä kauneinta saaristoa Kunstenniemen leirikeskuksessa. Aavasta merestä voi nauttia vaikka vanhana partiomajana toimineesta eräkämpästä tai Kunstenkarin hirsirakennuksesta käsin — vieläpä omassa rauhassa. Seurakunnan edulliset merenrantamökit ovat avoimia kaikille ryhmille, ja pienimpäänkin mahtuu 24 yöpyjää.

Meren ympäröimän Kunstenniemen valtavat tammet herättävät ihastusta ja rantasaunat tekevät kokoustamisesta tai juhlista astetta paremmat. Tekemistä riittää luontopoluista melontaan ja lentopallosta pihapeleihin.

Julkaistu | Päivitetty