Tekemistä lapsiperheille sisällä x 4

Kivaa tekemistä ja lasten kanssa, mutta mielellään sisällä? Nappaa naperot kasvitieteellisen puutarhan kirjavaan viidakkoon, jännään museoon tai kauppakeskuksen hulinaan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Forum Marinum

Forum Marinum vetää perheitä puoleensa jo pelkän ulkokuoren avulla: museon rannassa seisoo toistaan näyttävämpiä laivoja ja pihan halkaisee valtava puinen päivänkakkara, joka kutsuu kiipeilemään. 

Museossako tylsää? Ei suinkaan! Lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn on ihan paras paikka leikkiä, tutkia ja siinä samalla oppia kaikkea uutta merenkulusta. Hauskan näyttelyn keskipisteenä on uljas seikkailulaiva, jonka kannella tuntee olonsa varsin merikelpoiseksi seikkailijaksi (laiva myös keinuu, ihan oikeasti!). Horisontista voi bongailla tähtikuvioita, tutkia hienoja merikarttoja ja käydä kurkistamassa kapteenin salonkiin.

2Kasvitieteellinen puutarha

Turun Ruissalo muistetaan usein Ruisrockista, mutta saaressa on paljon muutakin. Monien paikallisten lasten lemppari on Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on keidasmainen jatkumo saaren upealle luonnolle. 

Sisä- ja ulkotiloihin avautuvassa puutarhassa löytyy tutkittavaa niin isoille kuin pienille löytöretkeilijöille. Kasvimaailman monimuotoisuutta ihmetellessä pään päältä voi liitää kakadu, ja altaassa polskivat karpit jalkojen juuressa. Ulkona kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa vanhaa onkalotammea, jonka rungon sisälle mahtuu aikuinenkin. Puutarhassa on myös kuvattu Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva, joten täällä voi kokea livenä Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin!

3SuperPark

Tästä sisäaktiviteettipuistosta löytyy hauskaa tekemistä koko perheelle. SuperParkiin voi suunnata säällä kuin säällä, ja saman katon alla pääsee hyppimään trampoliinilla, kiipeilemään kilpaa korkeuksiin ja haastamaan kaverit polkuautokisoissa. Hurjimmat rämäpäät suuntaavat volttiradalle tai skeittirampille, ja Game Arenalla voi ottaa mittaa koriksessa tai lätkässä. Täällä touhutessa todellakin tulee hiki!

4Kauppakeskus Skanssi

Lapsiperheiden ostosreissut ovat täynnä yllätyksiä – positiivisia sellaisia, jos Skanssilta kysytään! Turun uusimmassa kauppakeskuksessa lasten kanssa oleminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi: lämmitetyn parkkihallin kautta pääsee leikkipaikalle ja sieltä perhehuoneeseen vaipan vaihtoon. Imetyskin hoituu mukavasti nojatuolissa. 

Pelihuone, pihan kahluuallas sekä Skanssin oma kirjasto viihdyttävät lapsia, jos shoppailu alkaa käydä hermoille. Neljästä leikkipaikasta voi jokainen perhe valita mieleisensä ja ruokailumahdollisuuksiakin löytyy moneen makuun.

Julkaistu | Päivitetty