Iki-ihana Rauma

Tiesitkö, että Rauma on Suomen neljänneksi vanhin kaupunki, joka on tunnettu ehkä parhaiten hyvin säilyneestä puutalokaupunginosastaan?

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Mutkittelevat kadut, värikkäät talot, koristeelliset portit sekä hauskat yksityiskohdat ihastuttavat kerta toisensa jälkeen.

Vanhaksi Raumaksi kutsuttu puukaupunki kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle, sillä se on Pohjoismaiden laajin, yhtenäisin ja parhaiten säilynyt puukaupunkialue. Idyllinen kaupunginosa on pullollaan hauskoja putiikkeja, kauppoja, kahviloita museoita ja nähtävää. Mutkittelevat kadut, värikkäät talot, koristeelliset portit sekä hauskat yksityiskohdat ihastuttavat kerta toisensa jälkeen.

Kesäaikaan monien alueen taiteilijoiden työhuoneet ovat avoinna kävijöille. Asukkaiden pihoja ja niillä järjestettäviä pihakirppiksiä pääsee taas kurkistelemaan Pitsiviikolla. Perinteeksi muodostunut Pitsiviikko polkaistiin käyntiin alunperin juhlistamaan kuuluisaa raumalaista pitsiosaamista. Pitsi on yhä vahvasti näkyvillä koko viikon ajan: Viikon aikana järjestetään mm. Pitsimissikisa, joka on yksi maamme vanhimmista kauneuskisoista. Monet paikalliset asustavat myös itsensä mustalla pitsillä viikon huipentavana Mustan Pitsin yönä.


Lisätiedot

Teksti Stina Frimodig. Video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?