Vinkkejä Naantaliin x 5

Suomen ihanin kesäkaupunki Naantali on pulloillaan suloisia putiikkeja, kahviloita ja majapaikkoja. Kävele Kultarannan puutarhassa ja haaveile huvilasta merenrannalla.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Kultarannan puutarha

Kultarannan puutarha on yksi Suomen parhaiten säilyneitä arkkitehtonisia muotopuutarhoja. Vastaavaa ei oikein löydy mistään – onhan Kultaranta myös Suomen  tasavallan presidentin "kesämökki". 

Punatarha, sinitarha, pergola, huvimajat, vesialtaat ja niin kutsutut diplomaattikäytävät – siinä Kultarannan puutarha osiin pilkottuna. Vuosittain huikeaa kokonaisuutta käy ihastelemassa noin 22.000 vierailijaa. Tavisten lisäksi ruusuja ovat käyneet nuuhkimassa mm. Vladimir Putin, Kaarle XVI Kustaa sekä Kofi Annan.

Suomessa satunnainen matkailijakin pääsee presidentin puutarhaan. Ei kuitenkaan koska tahansa – kurkkaa kesäkauteen rajoittuvat aukioloajat ja opastukset netistä ennen kuin menet.

2Vanha kaupunki

Pääosin 1800-luvun puutaloista koostuva vanha Naantali on mahdollisesti yksi Universumin somimmista paikoista. Sen kapeat kujat ja värikkäät rakennukset ovat tuttuja mm. Risto Räppääjä -elokuvista. Sitä paitsi taloilla on nimet – täältä löytyvät esimerkiksi Humppi, Tymppi ja Isokarhu. 

Vanha kaupunki rajautuu lännessä Naantalin vierasvenesatamaan, jonka laiturit, purret ja rantaravintolat muodostavat ihanan Instagram-näkymän. Alueelta löytyy paljon kivoja pikku kahviloita, ravintoloita ja myymälöitä. Täällä myös asutaan, mikä tekee vanhasta Naantalista elävän idyllin.

3Idylliset majapaikat

Naantalissa kannattaa kesäiltojen lisäksi kokea myös aamut. Yöpymistä suosittelemme paikassa, joka on mahdollisimman erityinen. 

Naantalin vanhan kaupungin idyllisissä puutalokortteleissa on tarjolla pieniä ja persoonallisia majoitusvaihtoehtoja ympäri vuoden. Suurin osa huoneista on niin kutsuttuja omatoimihuoneistoja, joissa voit itse valmistaa aamu- ja välipalat. Koot vaihtelevat kahden ihmisen pikkutaloista koko perheelle sopiviin muumitaloihin. Ja muumeista puheen ollen – Muumimaailma on vain kävelymatkan päässä, kuten myös uimaranta.

4Kahvilakierros

Suomalaiset ovat maailman kovimpia kahvinjuojia. Niinpä Naantalilla on kahvin nautiskelua varten kierros, jonka puitteissa voi koluta alueen sympaattisimmat pikku kahvilat. Ympäristöksi voi valita vanhaa kaupunkia, merenrantaa tai vaikka Mannerheimin synnyinkartanon, Louhisaaren. Kahvin lisäksi jokaisella pikku puodilla on tarjolla paikan omia persoonallisia herkkuja. 

Kahvilakierroslipukkeesta maksat könttäsumman, jonka jälkeen voit vierailla haluamissasi kahviloissa aukioloaikojen puitteissa. Kurkkaa kahvilat, aukioloajat  ja ajantasainen hinta linkistä.

5Perinteikkäitä tapahtumia

Klassista musiikkia, mahtavia jahteja ja valtakunnan unisin ihminen!

Naantalin toukokuu huipentuu näyttäviin Venemessuihin, jotka täyttävät vierassataman mitä erilaisimmilla veneillä sekä kaikella mitä vesillä liikkumiseen kuuluu.

Kesällä 2019 Naantalin musiikkijuhlat juhlivat 40-vuotista taivaltaan. Tiedossa on odotettuja kantaesityksiä sekä harvinaisia orkesterivierailuja.

Unikeonpäivät puolestaan vietetään 26.–27.7.2019. Juhlinta alkaa jonkun tunnetun naantalilaisen paiskaamisella yöpuvussa Itämereen, minkä jälkeen viikonloppu vietetään iloisen markkinahumun keskellä. 

Naantalin tapahtumasyksyä valaisee huikea Lux Gratiae monipuolisella ohjelmallaan. Birgittalaisuuden syntysijoilta Vadstenastan saapuva esiintyjäryhmä tuo Naantalin kirkkoon musiikkidraaman Pyhän Birgitan elämästä.

Julkaistu | Päivitetty