Virtuaaliopastuksia Turun seudulla

Miltä kuulostaisi mahdollisuus osallistua mielenkiintoiselle retkelle omalta kotisohvalta käsin? No, sehän onnistuu helposti! Ota mukaan roppakaupalla uteliasta mieltä, asettaudu mukavasti sohvalle ja virtuaaliseikkailu voi alkaa.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Mikä virtuaaliopastus?

Elämän ei tarvitse olla tylsää, vaikka koronarajoitusten takia menojalan vipatusta pitääkin nyt suitsia. Piristävälle reissulle voi päästä mukaan vaikka ei poistuisi kotoa minnekään. Kiss my Turun verkkokaupasta löytyy nyt useita kiinnostavia virtuaaliopastuksia, joissa oppaina toimivat ammattitaitoiset ja auktorisoidut oppaat.

Virtuaaliopastusta seuraat omalta päätelaitteelta, mistä sitten ikinä haluatkin. Huomaathan, että saman laitteen äärellä opastusta voi seurata vaikka koko perhe. Opastetut virtuaalikierrokset toteutetaan reaaliaikaisesti Zoom-alustalla ja oppaalle saa esittää myös kysymyksiä. Tarvitset vain laitteen, jossa on internetyhteys sekä kaiutin tai kuulokkeet. Ilmoittaudu ajoissa mukaan, jotta ehdit saada osallistumislinkin sähköpostiisi.

Virtuaaliopastus Paimion Parantolassa

Vuonna 1933 valmistunut Paimion parantola on upea esimerkki Alvar Aallon maailmankuulusta arkkitehtuurista. Moderni funkkisrakennus on vaikuttava ilmestys ja sen tarina elää edelleen vahvana.

15 €:n hintaisella lipulla pääset mukaan Magni Mundin virtuaalikierrokselle Paimion parantolaan ja näet arkkitehtuurin lisäksi Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaa harmonista sisustusta mm. parantolan alkuperäisiä huonekaluja ja valaisimia. Aallot halusivat edistää potilaiden viihtyvyyttä ja parantumista käyttämällä rauhoittavia värejä sisustuksessa. Opastuksella kerrotaan Paimion parantolasta reaaliajassa, videoita ja valokuvia katsellen. Virtuaalikierroksen jälkeen tiedät myös, millaista arkea Paimion Parantolassa elettiin.

Paimion parantola -virtuaalikierros 5.9.

Virtuaaliopastus Aurajoen rannoilta

Lähde mukaan hurmaavien maisemien jokirantaan Turussa. Aurajoki on turkulaisten olohuone ja suuri ylpeyden aihe. Suora lähetys Aurajoen rannoilta on Magni Mundin virtuaaliopastus, jossa opas kävelee pitkin Aurajoen rantamia kertoen Turun historiasta ja nykyajasta.

Lippu tälle kiehtovalle, tunnin mittaiselle nojatuolimatkalle maksaa vain 15 €/henkilö. Tätä virtuaaliopastusta voi hyvin suositella myös paikallisille, sillä emmehän me turkulaiset saa koskaan tarpeeksi Aurajoen ihastelusta. Varför Paris, vi har ju Åbo?

Suora lähetys Auran rannoilta -virtuaalikierros 11.9.

Yksityinen virtuaaliopastus omalle ryhmälle

Kiss my Turun verkkokaupasta voit tilata virtuaaliopastuksen myös privaatisti pelkästään omalle ryhmällesi. Saman laitteen äärellä voi olla useampikin henkilö, mutta opastuksen voi varata myös suuremmalle määrälle päätelaitteita. Online-kierroksen kesto on normaalisti noin yksi tunti, mutta saatavilla on myös lyhyempiä tai pidempiä opastuksia. Kielivaihtoehtoina on suomen lisäksi tarjolla myös englanti ja ruotsi. Yksityinen virtuaaliopastus on loistava idea työ- tai kaveriporukan yhteiseksi virkistyshetkeksi.

Tutustu kierrostarjontaan alla!

Opastettu kävely Aurajoen rannoilta suorana lähetyksen
Paimion parantolan yksityinen virtuaalikierros
Naisvoimaa Turusta – virtuaaliopastus suorana Turusta

Teksti Susanna Pietilä. Kuvat Magni Mundi ja Pekka Vallila.

Julkaistu | Päivitetty